Kotivinkki

Pähkinäinen toscakakku

55 min
4.7
0

Pähkinäinen toscakakku

Toscakakun pähkinäkuorrutteen alla on banaania ja piparkakkumakuja.
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (14 palaa)

Taikina

  • 125 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 2kananmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 tlpiparkakkumaustetta
  • 2kypsää banaania

Pähkinätosca

  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 250 gpähkinöitä, esim. pekaani- (5 dl)
  • 250 ghassel- ja saksanpähkinä

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN35 min

1. Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Soseuta kypsät banaanit sauvasekoittajalla. Lisää sose taikinaan.

3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 24 cm), voitele reunat ja kaada taikina vuokaan.

4. Paista 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia

5. Tee kuorrutus. Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon sokeri, kerma ja vehnäjauhot. Kuumenna kiehuvaksi, lisää pähkinät ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen parin minuutin ajan.

6. Nosta uunin lämpö 200 asteeseen. Ota kakku uunista ja levitä kuorrutus sen pinnalle. Paista keskitasolla vielä noin 10 minuuttia, kunnes toscakakun pinta on kauniisti ruskistunut.

7. Irrota pähkinäinen toscakakku vuoasta vähän jäähtyneenä. Tarjoa halutessasi lisänä vaniljajäätelöä.

MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä