Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pähkinäinen toscakakku

55 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 35 min

Toscakakun pähkinäkuorrutteen alla on banaania ja piparkakkumakuja.

Reseptin ainekset
14 palaa
Taikina
125 g
voita
1 dl
sokeria
1 dl
fariinisokeria
2
kananmunaa
3 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
vaniljasokeria
2 tl
piparkakkumaustetta
2
kypsää banaania
Pähkinätosca
100 g
voita
1 dl
sokeria
1 dl
kuohukermaa
1 rkl
vehnäjauhoja
250 g/ 5dl
pähkinöitä (esim. pekaani-, hassel- ja saksanpähkinöitä)

Pähkinäinen toscakakku – ohje:

1. Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.

2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan. Soseuta kypsät banaanit sauvasekoittajalla. Lisää sose taikinaan.

3. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (halk. 24 cm), voitele reunat ja kaada taikina vuokaan.

4. Paista 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla noin 25 minuuttia

5. Tee kuorrutus. Sulata rasva kattilassa. Sekoita joukkoon sokeri, kerma ja vehnäjauhot. Kuumenna kiehuvaksi, lisää pähkinät ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen parin minuutin ajan.

6. Nosta uunin lämpö 200 asteeseen. Ota kakku uunista ja levitä kuorrutus sen pinnalle. Paista keskitasolla vielä noin 10 minuuttia, kunnes toscakakun pinta on kauniisti ruskistunut.

7. Irrota pähkinäinen toscakakku vuoasta vähän jäähtyneenä. Tarjoa halutessasi lisänä vaniljajäätelöä.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt