


Kulhollinen lämpöä
Pähkinäinen maa-artisokkakeitto on todellinen talviherkku – suloinen soppa viimeistellään kermavaahdolla
40 min
Samettinen maa-artisokkakeitto kruunataan ruskistetussa voissa pyöräytetyillä hasselpähkinöillä. Lipstikka on maa-artisokalle loistava makupari.
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
maa-artisokkia
1
iso jauhoinen peruna
2 rkl
sitruunanmehua
1
sipuli
2 rkl
lipstikkaa hienonnettuna
2 rkl
oliiviöljyä
8 dl
maitoa
1
kasvisliemikuutio
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1 dl
vispikermaa
Lisäksi
50 g
voita
2 dl
hasselpähkinöitä
Pähkinäinen maa-artisokkakeitto – ohje:
- Kuori ja pilko maa-artisokat ja peruna. Täytä kulho vedellä ja lisää veteen sitruunanmehu. Laita juureskuutiot veteen. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna yrtit.
- Valuta ja kuivaa maa-artisokat ja perunat. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit, perunat ja maa-artisokat. Kuullota muutama minuuttia. Lisää maito ja kasvisliemikuutio. Keitä 20 minuuttia.
- Lisää lipstikka, suola ja pippuri. Soseuta keitto sauva- tai tehosekoittimella tasaiseksi. Ohenna maidolla tarvittaessa.
- Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
- Hienonna pähkinöitä hieman. Sulata voi pannulla ja annan kiehahtaa. Kun kiehuminen lakkaa, anna voin paahtua ja ruskistua 2–3 minuuttia. Lisää pähkinät ja paahda vielä 2 minuuttia. Varo polttamasta voita.
- Lusikoi kermavaahto keittoannoksiin ja lisää päälle voi-pähkinäseosta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat