Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Kulhollinen lämpöä

Pähkinäinen maa-artisokkakeitto on todellinen talviherkku – suloinen soppa viimeistellään kermavaahdolla

40 min

Samettinen maa-artisokkakeitto kruunataan ruskistetussa voissa pyöräytetyillä hasselpähkinöillä. Lipstikka on maa-artisokalle loistava makupari.

31.12.2024
Reseptin ainekset
4 annosta
500 g
maa-artisokkia
1
iso jauhoinen peruna
2 rkl
sitruunanmehua
1
sipuli
2 rkl
lipstikkaa hienonnettuna
2 rkl
oliiviöljyä
8 dl
maitoa
1
kasvisliemikuutio
1 tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
1 dl
vispikermaa
Lisäksi
50 g
voita
2 dl
hasselpähkinöitä

Pähkinäinen maa-artisokkakeitto – ohje:

  1. Kuori ja pilko maa-artisokat ja peruna. Täytä kulho vedellä ja lisää veteen sitruunanmehu. Laita juureskuutiot veteen. Kuori ja hienonna sipuli. Hienonna yrtit.
  2. Valuta ja kuivaa maa-artisokat ja perunat. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit, perunat ja maa-artisokat. Kuullota muutama minuuttia. Lisää maito ja kasvisliemikuutio. Keitä 20 minuuttia.
  3. Lisää lipstikka, suola ja pippuri. Soseuta keitto sauva- tai tehosekoittimella tasaiseksi. Ohenna maidolla tarvittaessa.
  4. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi.
  5. Hienonna pähkinöitä hieman. Sulata voi pannulla ja annan kiehahtaa. Kun kiehuminen lakkaa, anna voin paahtua ja ruskistua 2–3 minuuttia. Lisää pähkinät ja paahda vielä 2 minuuttia. Varo polttamasta voita.
  6. Lusikoi kermavaahto keittoannoksiin ja lisää päälle voi-pähkinäseosta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt