Maku

Pähkinäinen hapankermakakku

5
0

Pähkinäinen hapankermakakku

Syksyinen hapankermakakku kanelilla, ruskealla sokerilla sekä pistaasipähkinöillä maustettuna sopii hetkeen kuin hetkeen. Koristele luumuilla, karhunvatukoilla sekä pähkinärouheella ja nauti hyvän ystävän seurassa.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 viipaletta)

  • 7,5 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 2 tlruokasoodaa
  • 3,5 dlsokeria
  • 200 gvoita (huoneenlämpöisenä)
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 3 kplkananmunaa
  • 4 dlArla Lempi hapatettua kermaa

Täyte

  • 1 dlruskeaa sokeria
  • 1 dlpekaanipähkinöitä (murskattuna)
  • 2 tlkanelia

Kuorrute

  • 2 dlArla Lempi hapatettua kermaa
  • 2 dlvispikermaa
  • 2 rklsokeria

Lisäksi

  • Koristeeksi luumuja, karhunvatukoita sekä pähkinärouhetta.

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

Murskaa pähkinät ja sekoita täytteen ainekset, jätä odottamaan. Vatkaa keskenään voi ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne vuorotellen hapankerman kanssa taikinaan, älä sekoita liikaa. Voitele ja korppujauhota reilunkokoinen kakkuvuoka. Laita pohjalle hiukan täyteseosta, lisää kolmasosa kakkutaikinaa ja ripottele päälle täytettä, toista vielä kerran ja viimeiseksi kerros kakkutaikinaa. Paista kakku 180 asteessa kypsäksi vajaan tunnin verran, älä pidä uunissa yhtään ylimääräistä. Ota pois, kun tikkun ei jää yhtään taikinaa. Kun kakku on jäähtynyt valmista kuorrute. Vatkaa kermat eri astioissa ja yhdistä, lisää sokeria oman maun mukaan, kuorruta kakku ja koristele luumuilla ja karhunvatukoilla sekä päkinärouheella.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä