


Pähkinäinen hapankermakakku
Syksyinen hapankermakakku kanelilla, ruskealla sokerilla sekä pistaasipähkinöillä maustettuna sopii hetkeen kuin hetkeen. Koristele luumuilla, karhunvatukoilla sekä pähkinärouheella ja nauti hyvän ystävän seurassa.
Reseptin ainekset
15 viipaletta
7,5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
ruokasoodaa
3,5 dl
sokeria
200 g
voita (huoneenlämpöisenä)
2 tl
vaniljasokeria
3 kpl
kananmunaa
4 dl
Arla Lempi hapatettua kermaa
Täyte
1 dl
ruskeaa sokeria
1 dl
pekaanipähkinöitä (murskattuna)
2 tl
kanelia
Kuorrute
2 dl
Arla Lempi hapatettua kermaa
2 dl
vispikermaa
2 rkl
sokeria
Lisäksi
Koristeeksi luumuja, karhunvatukoita sekä pähkinärouhetta.
Pähkinäinen hapankermakakku – ohje:
- Murskaa pähkinät ja sekoita täytteen ainekset, jätä odottamaan.
- Vatkaa keskenään voi ja sokeri, lisää munat yksitellen hyvin vatkaten.
- Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne vuorotellen hapankerman kanssa taikinaan, älä sekoita liikaa.
- Voitele ja korppujauhota reilunkokoinen kakkuvuoka.
- Laita pohjalle hiukan täyteseosta, lisää kolmasosa kakkutaikinaa ja ripottele päälle täytettä, toista vielä kerran ja viimeiseksi kerros kakkutaikinaa.
- Paista kakku 180 asteessa kypsäksi vajaan tunnin verran, älä pidä uunissa yhtään ylimääräistä. Ota pois, kun tikkuun ei jää yhtään taikinaa.
- Kun kakku on jäähtynyt valmista kuorrute. Vatkaa kermat eri astioissa ja yhdistä, lisää sokeria oman maun mukaan.
- Kuorruta kakku. Koristele lopuksi luumuilla ja karhunvatukoilla sekä pähkinärouheella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat