


Pähkinä-viikuna-uunibrie
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Valmistele brie jääkaappiin ja nosta uuniin juuri ennen tarjoilua. Briejuuston ja rypäleiden maku vain paranee uunissa. Valuva juusto, paahtuneet pähkinät ja makeiksi tiivistyneet rypäleet – parempaa yhdistelmää saa hakea.
Reseptin ainekset
10 annosta
1
briejuustokiekko (noin 300 g)
1 dl
viikunahilloa
3
tuoretta viikunaa
2½ dl
pähkinäsekoitusta (esim. pistaaseja, saksan-, pekaani- tai cashewpähkinöitä)
2 rkl
vaahterasiirappia
Paahdetut rypäleet
500 g
viinirypäleitä
2 tl
oliiviöljyä
Uunibrie – ohje:
- Nosta briejuusto uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Notkista viikunahillo kulhossa. Lohko viikunat. Sekoita viikunat ja pähkinät hilloon. Nostele seos juuston päälle.
- Pese ja kuivaa rypäleet. Sivele ne öljyllä ja siirrä juuston viereen.
- Paista brietä 200-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
- Viimeistele uunibrie vaahterasiirapilla.
Vinkki!
Tarjoa halutessasi uunibrien lisänä pipareita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat