Maku

Pähkinä-viikuna-uunibrie

30 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
15 min
Valmistele brie jääkaappiin ja nosta uuniin juuri ennen tarjoilua. Briejuuston ja rypäleiden maku vain paranee uunissa. Valuva juusto, paahtuneet pähkinät ja makeiksi tiivistyneet rypäleet – parempaa yhdistelmää saa hakea.
GL
MU
4.9
0
Julkaistu 30.8.2017


Reseptin ainekset (10 annosta)

  • 1 kplbriejuustokiekko (noin 300 g)
  • 1 dlviikunahilloa
  • 3 kpltuoretta viikunaa
  • 2 1/2 dlpähkinäsekoitusta (esim. pistaaseja, saksan-, pekaani- tai cashewpähkinöitä)
  • 2 rklvaahterasiirappia

Paahdetut rypäleet

  • 500 gviinirypäleitä
  • 2 tloliiviöljyä
Tulosta

Nosta briejuusto uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Notkista viikunahillo kulhossa. Lohko viikunat. Sekoita viikunat ja pähkinät hilloon. Nostele seos juuston päälle.

Pese ja kuivaa rypäleet. Sivele ne öljyllä ja siirrä juuston viereen.

Paista brietä 200-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia.

Viimeistele uunibrie vaahterasiirapilla.

Tarjoa halutessasi uunibrien lisänä pipareita.

Kommentoi »