Pähkinä-viikuna-uunibrie
30 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
15 minValmistele brie jääkaappiin ja nosta uuniin juuri ennen tarjoilua. Briejuuston ja rypäleiden maku vain paranee uunissa. Valuva juusto, paahtuneet pähkinät ja makeiksi tiivistyneet rypäleet – parempaa yhdistelmää saa hakea.
GL
MU
4.9
Kuvat
Julkaistu 30.8.2017

Pähkinä-viikuna-uunibrie
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 1 kplbriejuustokiekko (noin 300 g)
- 1 dlviikunahilloa
- 3 kpltuoretta viikunaa
- 2 1/2 dlpähkinäsekoitusta (esim. pistaaseja, saksan-, pekaani- tai cashewpähkinöitä)
- 2 rklvaahterasiirappia
Paahdetut rypäleet
- 500 gviinirypäleitä
- 2 tloliiviöljyä
Nosta briejuusto uunivuokaan tai leivinpaperin päälle pellille. Notkista viikunahillo kulhossa. Lohko viikunat. Sekoita viikunat ja pähkinät hilloon. Nostele seos juuston päälle.
Pese ja kuivaa rypäleet. Sivele ne öljyllä ja siirrä juuston viereen.
Paista brietä 200-asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia.
Viimeistele uunibrie vaahterasiirapilla.
Tarjoa halutessasi uunibrien lisänä pipareita.