Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Pähkinä-inkiväärikeksit – näiden keksien juju on piristävä inkivääri, jota lisätään kahdessa eri muodossa

5 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 4 h 0 min

Älä turhaan säästele pähkinää! Pähkinä-inkiväärikeksit ovat täydellinen pikkuherkku pähkinän ja inkiväärin ystäville. Nämä keksit vain paranevat muutaman päivän odottelusta.

18.12.2020
Reseptin ainekset
36–40 kpl
Taikina
250 g
voita (kylmää)
3 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
jauhettua inkivääriä
¼ tl
suolaa
4 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhoja
1
muna
1
keltuainen
1 dl
hillottua inkivääriä pieneksi silputtuna
2 dl
pähkinöitä karkeaksi rouhittuna (suolaamattomia pistaaseja, hassel- ja saksanpähkinöitä)
Päälle
halkaistuja hasselpähkinöitä

Pähkinä-inkiväärikeksit leivotaan näin:

  1. Mittaa monitoimikoneeseen kuutioitu voi, sokerit ja kuivat aineet. Sekoita ainekset leikkuuterällä murumaiseksi (voit nyppiä ainekset myös käsin yhteen kulhossa).
  2. Lisää muna, keltuainen ja hillottu inkivääri. Pyöräytä nopeasti tasaiseksi. Lisää lopuksi pähkinät ja sekoita ne taikinaan.
  3. Muotoile taikinasta leivinpaperin avulla tanko (Ø 4–5 cm) ja kääri se tiiviiksi rullaksi. Nosta taikinatanko jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
  4. Leikkaa kylmästä taikinasta noin sentin paksuisia viipaleita. Nosta ne leivinpaperille, uunipellille. Painele kekseihin halkaistuja hasselpähkinöitä.
  5. Paista pikkuleipiä 175-asteisen uunin keskitasolla 10–13 minuuttia tai kunnes keksit ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
  6. Säilytä keksit kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä. Voit myös pakastaa ne, mutta runsasrasvaisina käytä ne mielellään kuukauden kuluessa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt