


Pähkinä-inkiväärikeksit – näiden keksien juju on piristävä inkivääri, jota lisätään kahdessa eri muodossa
5 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 4 h 0 min
Älä turhaan säästele pähkinää! Pähkinä-inkiväärikeksit ovat täydellinen pikkuherkku pähkinän ja inkiväärin ystäville. Nämä keksit vain paranevat muutaman päivän odottelusta.
Reseptin ainekset
36–40 kpl
Taikina
250 g
voita (kylmää)
3 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
jauhettua inkivääriä
¼ tl
suolaa
4 ½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhoja
1
muna
1
keltuainen
1 dl
hillottua inkivääriä pieneksi silputtuna
2 dl
pähkinöitä karkeaksi rouhittuna (suolaamattomia pistaaseja, hassel- ja saksanpähkinöitä)
Päälle
halkaistuja hasselpähkinöitä
Pähkinä-inkiväärikeksit leivotaan näin:
- Mittaa monitoimikoneeseen kuutioitu voi, sokerit ja kuivat aineet. Sekoita ainekset leikkuuterällä murumaiseksi (voit nyppiä ainekset myös käsin yhteen kulhossa).
- Lisää muna, keltuainen ja hillottu inkivääri. Pyöräytä nopeasti tasaiseksi. Lisää lopuksi pähkinät ja sekoita ne taikinaan.
- Muotoile taikinasta leivinpaperin avulla tanko (Ø 4–5 cm) ja kääri se tiiviiksi rullaksi. Nosta taikinatanko jääkaappiin vähintään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
- Leikkaa kylmästä taikinasta noin sentin paksuisia viipaleita. Nosta ne leivinpaperille, uunipellille. Painele kekseihin halkaistuja hasselpähkinöitä.
- Paista pikkuleipiä 175-asteisen uunin keskitasolla 10–13 minuuttia tai kunnes keksit ovat kypsiä ja kauniin värisiä.
- Säilytä keksit kannellisessa rasiassa huoneenlämmössä. Voit myös pakastaa ne, mutta runsasrasvaisina käytä ne mielellään kuukauden kuluessa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat