Maku

Paella

40 min
GL
MU
3.68
13

Ihanan värikäs ja sopivan mausteinen paella valmistuu helposti. Arkinen paella saa makua broilerista, pakastekatkaravuista ja simpukoista.
Tulosta
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Timo Villanen, Satu Nyström

Ainekset (6 annosta)

  • 1 rkloliiviöljyä
  • 450 gmaustamattomia broilerinfileitä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 1/2 tlpaprikajauhetta
  • 1 kplsipulia
  • 1 kplpaprikaa
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 dlpitkäjyväistä riisiä
  • 2 kpltomaattia
  • 7 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 1 1/2 tlkurkumaa
  • 1 kpllaakerinlehteä
  • 200 gherneitä (pakaste)
  • 180 gkatkarapuja (pakaste)
  • 150 gsimpukoita
  • 2 rklsitruunamehua

Tee näin

40 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN20 min

Valmista paella näin:

Kuumenna öljy paistokasarissa ja paista broileripihvit kypsiksi. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Nosta pihvit pois kasarista.

Leikkaa sipuli renkaiksi ja paprika reiluiksi paloiksi, hienonna valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuleita, paprikaa ja riisiä muutama minuutti.

Lisää kasariin kuutioidut tomaatit, vesi, liemikuutio, kurkuma ja laakerinlehti. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen 15–20 minuuttia.

Leikkaa broileripihvit reiluiksi paloiksi. Lisää ne paellaan yhdessä herneiden ja katkarapujen sekä valutettujen simpukoiden ja sitruunamehun kanssa.

Anna kiehua viitisen minuuttia ja tarjoa paella sitruunaviipaleiden kera.

MITÄ PIDIT?
3.68