3,7(54)
Paella
Gluteeniton
Munaton
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Ihanan värikäs ja sopivan mausteinen paella valmistuu helposti. Arkinen paella saa makua broilerista, pakastekatkaravuista ja simpukoista.
Reseptin ainekset
6 annosta
1 rkloliiviöljyä
450 gmaustamattomia broilerinfileitä
1/2 tlsuolaa
1/2 tlpaprikajauhetta
1 kplsipulia
1 kplpaprikaa
2 kplvalkosipulinkynttä
3 dlpitkäjyväistä riisiä
2 kpltomaattia
7 dlvettä
1 kplkasvisliemikuutiota
1 1/2 tlkurkumaa
1 kpllaakerinlehteä
200 gherneitä (pakaste)
180 gkatkarapuja (pakaste)
150 gsimpukoita
2 rklsitruunamehua

Valmista paella näin:

Kuumenna öljy paistokasarissa ja paista broileripihvit kypsiksi. Mausta suolalla ja paprikajauheella. Nosta pihvit pois kasarista.

Leikkaa sipuli renkaiksi ja paprika reiluiksi paloiksi, hienonna valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuleita, paprikaa ja riisiä muutama minuutti.

Lisää kasariin kuutioidut tomaatit, vesi, liemikuutio, kurkuma ja laakerinlehti. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen 15–20 minuuttia.

Leikkaa broileripihvit reiluiksi paloiksi. Lisää ne paellaan yhdessä herneiden ja katkarapujen sekä valutettujen simpukoiden ja sitruunamehun kanssa.

Anna kiehua viitisen minuuttia ja tarjoa paella sitruunaviipaleiden kera.

14 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.