Kotivinkki

Rairuohoa ja yllätysmunia! Suloiset pääsiäisleivokset ilahduttavat suklaasuuta

45 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
15 min
Pääsiäisleivokset ovat kahvipöydän iloinen väriläiskä. Suklaisten leivosten koristeena oleva "rairuoho" tehdään värjätyistä kookoshiutaleista. Nappaa helppo ohje!
KA
0
0
Julkaistu 7.4.2022


Reseptin ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria
  • 1 dlkaakaojauhetta
  • 1½ tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 1 dlmaitoa
  • 1 dlvahvaa kahvijuomaa
  • ½ dlrypsiöljyä
  • 1muna

Kuorrutus

  • 100 gtummaa suklaata (70%)
  • 100 ghuoneenlämpöistä voita
  • 2 dltomusokeria
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 2 rklkermaa

Pinnalle

  • 1½ dlkookoshiutaleita
  • vihreää geeli- tai pastaväriä
  • pieniä suklaamunia
Tulosta

Pääsiäisleivokset valmistuvat näin:

  1. Voitele tai vuoraa leivinpaperilla suora­kaiteen muotoinen piirakka- tai uunivuoka (20 cm × 30 cm).
  2. Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää ­maito, kahvi, öljy ja muna. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan.
  3. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
  4. Paloittele ja sulata suklaa mikrossa tai ­vesihauteessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Vatkaa voi, tomusokeri ja kaakaojauhe sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää suklaasula ja jatka vatkaamista, kunnes seos on pehmeää. Lisää kerma ja vatkaa vielä hetki.
  6. Levitä kuorrutus leivonnaisen päälle tasaisesti. Värjää kookoshiutaleet vihreällä geeli- tai pastavärillä ruohonvihreäksi. Ripottele hiutaleet kuorrutuksen päälle ja viimeistele pääsiäisleivokset pienillä suklaamunilla tai pääsiäisrakeilla.

Kommentoi »