


Rairuohoa ja yllätysmunia! Suloiset pääsiäisleivokset ilahduttavat suklaasuuta
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Pääsiäisleivokset ovat kahvipöydän iloinen väriläiskä. Suklaisten leivosten koristeena oleva "rairuoho" tehdään värjätyistä kookoshiutaleista. Nappaa helppo ohje!
Reseptin ainekset
12 palaa
Pohja
2 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1 dl
kaakaojauhetta
1½ tl
leivinjauhetta
1 tl
vaniljasokeria
½ tl
suolaa
1 dl
maitoa
1 dl
vahvaa kahvijuomaa
½ dl
rypsiöljyä
1
muna
Kuorrutus
100 g
tummaa suklaata (70%)
100 g
huoneenlämpöistä voita
2 dl
tomusokeria
2 rkl
kaakaojauhetta
2 rkl
kermaa
Pinnalle
1½ dl
kookoshiutaleita
vihreää geeli- tai pastaväriä
pieniä suklaamunia
Pääsiäisleivokset valmistuvat näin:
- Voitele tai vuoraa leivinpaperilla suorakaiteen muotoinen piirakka- tai uunivuoka (20 cm × 30 cm).
- Sekoita kuivat aineet kulhossa. Lisää maito, kahvi, öljy ja muna. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada vuokaan.
- Paista uunin keskitasolla 175 asteessa noin 15 minuuttia. Jäähdytä.
- Paloittele ja sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Vatkaa voi, tomusokeri ja kaakaojauhe sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää suklaasula ja jatka vatkaamista, kunnes seos on pehmeää. Lisää kerma ja vatkaa vielä hetki.
- Levitä kuorrutus leivonnaisen päälle tasaisesti. Värjää kookoshiutaleet vihreällä geeli- tai pastavärillä ruohonvihreäksi. Ripottele hiutaleet kuorrutuksen päälle ja viimeistele pääsiäisleivokset pienillä suklaamunilla tai pääsiäisrakeilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat