4,1(12)
Päärynä-sinihomejuustopiirakka
Gluteeniton
1 h 15 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 40 min
Klassinen makukolmikko päärynä-sinihomejuusto-pähkinä ihastuttaa tässä gluteenittoman piirakan täytteessä. Mantelijauhe antaa makua ja kosteutta kaurajauhoista leivottavaan pohjataikinaan.
2.12.2015
 |
Maku
Reseptin ainekset
15 palaa
Pohja
5 dlkaurajauhoja (Provena gluteenittomat täysjyväkaurajauhot)
2 dlmantelijauhetta
1/4 tlsuolaa
150 gvoita
2 kplkeltuaista
2 rklkuohukermaa
Täyte
3 kplmunaa
4 dlkuohukermaa (tai ruokakermaa)
200 gkermajuustoa (4 dl raastettuna)
150 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (murustettuna)
3 kplpäärynää
80 gilmakuivattua kinkkua
1 dlpekaanipähkinöitä

Mittaa kaurajauhot, mantelijauhe ja suola kulhoon. Paloittele joukkoon voi. Nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuaiset ja kerma. Sekoita taikina tasaiseksi palloksi. Nosta se jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Painele taikina öljyllä voidellun tai leivinpaperilla vuoratun uunivuoan (25 cm x 30 cm) pohjalle ja reunoille.

Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Sekoita kulhossa munat, kerma, juustoraaste ja sinihomejuusto.

Pese ja leikkaa päärynät ohuiksi viipaleiksi siemenkotaan asti.

Kaada kerma-juustoseos pohjataikinan päälle. Levitä päälle päärynä- ja kinkkuviipaleita. Ripottele pinnalle pekaanipähkinöitä.

Paista piirakkaa 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Tarjoa yrteillä ja rucolalla viimeistellyn vihersalaatin kanssa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.