Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Päärynä-sinihomejuustopiirakka

1 h 15 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 40 min

Klassinen makukolmikko päärynä-sinihomejuusto-pähkinä ihastuttaa tässä gluteenittoman piirakan täytteessä. Mantelijauhe antaa makua ja kosteutta kaurajauhoista leivottavaan pohjataikinaan.

2.12.2015
Reseptin ainekset
15 palaa
Pohja
5 dl
kaurajauhoja (Provena gluteenittomat täysjyväkaurajauhot)
2 dl
mantelijauhetta
1/4 tl
suolaa
150 g
voita
2 kpl
keltuaista
2 rkl
kuohukermaa
Täyte
3 kpl
munaa
4 dl
kuohukermaa (tai ruokakermaa)
200 g
kermajuustoa (4 dl raastettuna)
150 g
sinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (murustettuna)
3 kpl
päärynää
80 g
ilmakuivattua kinkkua
1 dl
pekaanipähkinöitä

Mittaa kaurajauhot, mantelijauhe ja suola kulhoon. Paloittele joukkoon voi. Nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuaiset ja kerma. Sekoita taikina tasaiseksi palloksi. Nosta se jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Painele taikina öljyllä voidellun tai leivinpaperilla vuoratun uunivuoan (25 cm x 30 cm) pohjalle ja reunoille.

Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Sekoita kulhossa munat, kerma, juustoraaste ja sinihomejuusto.

Pese ja leikkaa päärynät ohuiksi viipaleiksi siemenkotaan asti.

Kaada kerma-juustoseos pohjataikinan päälle. Levitä päälle päärynä- ja kinkkuviipaleita. Ripottele pinnalle pekaanipähkinöitä.

Paista piirakkaa 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Tarjoa yrteillä ja rucolalla viimeistellyn vihersalaatin kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt