Maku

Päärynä-sinihomejuustopiirakka

1 h 15 min
{
Aktiivinen
35 min
Passiivinen
40 min
Klassinen makukolmikko päärynä-sinihomejuusto-pähkinä ihastuttaa tässä gluteenittoman piirakan täytteessä. Mantelijauhe antaa makua ja kosteutta kaurajauhoista leivottavaan pohjataikinaan.
GL
4.1
0
Julkaistu: 2.12.2015


Ainekset (15 palaa)

Pohja

  • 5 dlkaurajauhoja (Provena gluteenittomat täysjyväkaurajauhot)
  • 2 dlmantelijauhetta
  • 1/4 tlsuolaa
  • 150 gvoita
  • 2 kplkeltuaista
  • 2 rklkuohukermaa

Täyte

  • 3 kplmunaa
  • 4 dlkuohukermaa (tai ruokakermaa)
  • 200 gkermajuustoa (4 dl raastettuna)
  • 150 gsinihomejuustoa (rasvaa 30 %) (murustettuna)
  • 3 kplpäärynää
  • 80 gilmakuivattua kinkkua
  • 1 dlpekaanipähkinöitä
Tulosta

Mittaa kaurajauhot, mantelijauhe ja suola kulhoon. Paloittele joukkoon voi. Nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuaiset ja kerma. Sekoita taikina tasaiseksi palloksi. Nosta se jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Painele taikina öljyllä voidellun tai leivinpaperilla vuoratun uunivuoan (25 cm x 30 cm) pohjalle ja reunoille.

Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.

Sekoita kulhossa munat, kerma, juustoraaste ja sinihomejuusto.

Pese ja leikkaa päärynät ohuiksi viipaleiksi siemenkotaan asti.

Kaada kerma-juustoseos pohjataikinan päälle. Levitä päälle päärynä- ja kinkkuviipaleita. Ripottele pinnalle pekaanipähkinöitä.

Paista piirakkaa 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Tarjoa yrteillä ja rucolalla viimeistellyn vihersalaatin kanssa.

Kommentoi »