Mittaa kaurajauhot, mantelijauhe ja suola kulhoon. Paloittele joukkoon voi. Nypi murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuaiset ja kerma. Sekoita taikina tasaiseksi palloksi. Nosta se jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Painele taikina öljyllä voidellun tai leivinpaperilla vuoratun uunivuoan (25 cm x 30 cm) pohjalle ja reunoille.
Esipaista pohjaa 200-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
Sekoita kulhossa munat, kerma, juustoraaste ja sinihomejuusto.
Pese ja leikkaa päärynät ohuiksi viipaleiksi siemenkotaan asti.
Kaada kerma-juustoseos pohjataikinan päälle. Levitä päälle päärynä- ja kinkkuviipaleita. Ripottele pinnalle pekaanipähkinöitä.
Paista piirakkaa 30 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Tarjoa yrteillä ja rucolalla viimeistellyn vihersalaatin kanssa.