Kotivinkki

Paahtopaisti ja piparjuurikerma

0
0

Paahtopaisti ja piparjuurikerma

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • noin 1 kgpaahtopaistia
  • rouhittua mustapippuria
  • suolaa

PIPARJUURIKERMA:

  • 2 dlvispikermaa
  • parin sentinpala tuoretta piparjuurta
  • 1 rkljuoksevaa hunajaa
  • suolaa maun mukaan
  • 2 tlpunajuurien säilöntälientä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Nosta paisti huoneenlämpöön pari tuntia ennen paistamista. 2. Hiero paistin pintaan suola ja mustapippuri.

2. Laita paistomittari paistin paksuimpaan kohtaan. Kypsennä paistia uunin alaritilätasolla 125 asteessa, kunnes mittari näyttää 65 astetta. 60 asteisena liha on keskeltä vielä hieman punertavaa, rosee. Paista paistia tunti kiloa kohti.

3. Ota paisti uunista ja kääri se alumiinifolioon noin puoleksi tunniksi ennen leikkaamista.

4. Leikkaa paistista ohuen ohuita siivuja

PIPARJUURIKERMA:

1. Vatkaa kerma vaahdoksi.

2. Kuori ja raasta piparjuuri raastimen pienimmällä terällä.

3. Sekoita kermavaahtoon piparijuuriraaste, hunaja, suola ja punajuurien säilöntäliemi. Liemi värjää kastikkeen mukavan punaiseksi.

4. Asettele paistisiivut tarjoiluvadille, kastike kippoon ja lisäkkeeksi etikkasäilykkeitä, esim. pikkukurkkuja, marinoituja valkosipuleita, isoja kapriksia ja täytettyjä pikkupaprikoita.

5. Perunoiksi sopivat vaikkapa rosmariiniperunat.

Vinkki!

Valitse paistiksi ”matala” sisäpaisti, siitä saat helpommin leikattua ohuita ja kauniita siivuja.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä