Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paahtoleipä – näin leivot kuohkean mutta napakan vuokaleivän itse

4 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 45 min

Paahtoleipä valmistuu näppärästi leipävuoassa. Napakka leipä sopii hyvin myös voileipäkakkuun. Jos pakastat leivän, siivuta se valmiiksi ja sulata siivuja tarpeen mukaan.

19.5.2023
Reseptin ainekset
2 kpl
4 ½ dl
kädenlämpöistä vettä
2 ps (à 11 g)
kuivahiivaa
12 dl
vehnäjauhoja
½ dl
siirappia
¾ dl
rypsiöljyä
3 tl
merisuolaa
Voiteluun
vettä
Pinnalle
seesamin- tai unikonsiemeniä

Paahtoleipä – ohje:

  1. Mittaa vesi kulhoon. Sekoita veteen 2 tl kuivahiivaa ja 7 dl vehnäjauhoja sekä siirappi. Peitä juuritaikina ja anna kohota kaksi tuntia huoneenlämmössä.
  2. Lisää juuritaikinaan loppu hiiva (noin 6 tl). Alusta myös loput jauhoista (5 dl). Vaivaa taikinaa käsin tai yleiskoneella huolella noin 10 minuuttia.
  3. Lisää öljy erissä ja jatka vaivaamista vielä muutama minuutti. Lisää lopuksi suola. Anna taikinan levätä 15 minuuttia.
  4. Jaa taikina kahteen osaan. Taputtele palat litteiksi ja käännä kaksin kerroin samalla painaen. Taputtele taas litteäksi ja käännä jälleen kaksin kerroin.
  5. Muotoile leivät pitkulaisiksi ja laita öljyttyihin leipävuokiin (noin 30 x 11 cm). Anna kohota peitettynä huoneenlämmössä tunnin ajan tai jääkaapissa yön yli.
  6. Voitele leivät vedellä ja ripottele päälle siemeniä.
  7. Laita leivät 250-asteiseksi kuumennettuun uuniin. Laske lämpötila 175 asteeseen ja paista leipiä noin 30 minuuttia. Irrota leivät vuoista ja jäähdytä ritilällä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt