Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paahdetut puna- ja raitajuuret – intensiivisen makuinen lisäke joulupöytään vaikkapa rosollin tilalle

1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min

Paahdetut puna- ja raitajuuret tuovat väriä joulupöytään. Ne kypsyvät vaivattomasti suolapedillä, joka imee itseensä kypsymisen aikana juuresten kosteutta ja saa ne maistumaan todella intensiivisiltä. Maun viimeistelee fetajuusto.

7.12.2020
Reseptin ainekset
4 annosta
300 g
pieniä punajuuria
300 g
pieniä raitajuuria
1 kg
karkeaa suolaa
Kastike
1 rkl
omenaviinietikkaa
2 rkl
oliiviöljyä
½ tl
sokeria
¼ tl
suolaa
Lisäksi
150 g
fetajuustoa

Paahdetut puna- ja raitajuuret valmistetaan näin:

  1. Pese juurekset huolellisesti. Levitä karkea suola laakeaan uunivuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja lado puna- ja raitajuuret suolapedille. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 1 tunti tai kunnes juurekset tuntuvat kypsiltä haarukalla pistettäessä. Anna jäähtyä hetki ja kuori juurekset.
  2. Koosta riippuen puolita tai leikkaa puna- ja raitajuuret neljään osaan tarjoilukulhoon.
  3. Sekoita pienessä kulhossa kaikki kastikkeen aineet. Kääntele kastike juuresten joukkoon ja murustele feta pinnalle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt