Kotivinkki

Paahdetut puna- ja raitajuuret – intensiivisen makuinen lisäke joulupöytään vaikkapa rosollin tilalle

1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h
Paahdetut puna- ja raitajuuret tuovat väriä joulupöytään. Ne kypsyvät vaivattomasti suolapedillä, joka imee itseensä kypsymisen aikana juuresten kosteutta ja saa ne maistumaan todella intensiivisiltä. Maun viimeistelee fetajuusto.
GL
KA
MU
4.3
1
Julkaistu 7.12.2020


Reseptin ainekset (4 annosta )

  • 300 gpieniä punajuuria
  • 300 gpieniä raitajuuria
  • 1 kgkarkeaa suolaa

Kastike

  • 1 rklomenaviinietikkaa
  • 2 rkloliiviöljyä
  • ½ tl sokeria
  • ¼ tl suolaa

Lisäksi

  • 150 gfetajuustoa
Tulosta

Paahdetut puna- ja raitajuuret valmistetaan näin:

  1. Pese juurekset huolellisesti. Levitä karkea suola laakeaan uunivuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja lado puna- ja raitajuuret suolapedille. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 1 tunti tai kunnes juurekset tuntuvat kypsiltä haarukalla pistettäessä. Anna jäähtyä hetki ja kuori juurekset.
  2. Koosta riippuen puolita tai leikkaa puna- ja raitajuuret neljään osaan tarjoilukulhoon.
  3. Sekoita pienessä kulhossa kaikki kastikkeen aineet. Kääntele kastike juuresten joukkoon ja murustele feta pinnalle.
1 kommentti