Paahdetut puna- ja raitajuuret – intensiivisen makuinen lisäke joulupöytään vaikkapa rosollin tilalle
1 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
1 h Paahdetut puna- ja raitajuuret tuovat väriä joulupöytään. Ne kypsyvät vaivattomasti suolapedillä, joka imee itseensä kypsymisen aikana juuresten kosteutta ja saa ne maistumaan todella intensiivisiltä. Maun viimeistelee fetajuusto.
GL
KA
MU
4.3
Kuvat
Julkaistu 7.12.2020

Paahdetut puna- ja raitajuuret – intensiivisen makuinen lisäke joulupöytään vaikkapa rosollin tilalle
Reseptin ainekset (4 annosta )
- 300 gpieniä punajuuria
- 300 gpieniä raitajuuria
- 1 kgkarkeaa suolaa
Kastike
- 1 rklomenaviinietikkaa
- 2 rkloliiviöljyä
- ½ tl sokeria
- ¼ tl suolaa
Lisäksi
- 150 gfetajuustoa
Paahdetut puna- ja raitajuuret valmistetaan näin:
- Pese juurekset huolellisesti. Levitä karkea suola laakeaan uunivuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja lado puna- ja raitajuuret suolapedille. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 1 tunti tai kunnes juurekset tuntuvat kypsiltä haarukalla pistettäessä. Anna jäähtyä hetki ja kuori juurekset.
- Koosta riippuen puolita tai leikkaa puna- ja raitajuuret neljään osaan tarjoilukulhoon.
- Sekoita pienessä kulhossa kaikki kastikkeen aineet. Kääntele kastike juuresten joukkoon ja murustele feta pinnalle.

Vaihda väriä! Keltainen rosolli saa aurinkoisen värinsä keltajuuresta
Meillä kotona

Punajuuritartar – paahdetuista juureksista syntyy illanistujaisten maistuva pikkupala
Meillä kotona

Itämaiset uunijuurekset – paahdettu lisuke viimeistellään fetalla, pistaaseilla ja granaattiomenan siemenillä
Meillä kotona

Uunissa paahdetut punajuuret – helppo ja herkullinen lisäke, joka valmistuu kuin itsestään
Kotivinkki

Hölskyrosolli – joulun punainen peruslisuke singahtaa suosikiksi, kun se hölskytetään mummonkurkkujen tapaan
Meillä kotona

Rosollikranssi – rouheista lohkoista koottu joulusalaatti tarjotaan uudessa, näyttävässä muodossa
Kotivinkki

Paahdettu punajuurisalaatti – katso huippukokki Henri Alénin resepti!
Kotivinkki

Rosolli ja rosollin kastike – perinteiset suosikkireseptit
Maku