


Paahdetut puna- ja raitajuuret – intensiivisen makuinen lisäke joulupöytään vaikkapa rosollin tilalle
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Paahdetut puna- ja raitajuuret tuovat väriä joulupöytään. Ne kypsyvät vaivattomasti suolapedillä, joka imee itseensä kypsymisen aikana juuresten kosteutta ja saa ne maistumaan todella intensiivisiltä. Maun viimeistelee fetajuusto.
Reseptin ainekset
4 annosta
300 g
pieniä punajuuria
300 g
pieniä raitajuuria
1 kg
karkeaa suolaa
Kastike
1 rkl
omenaviinietikkaa
2 rkl
oliiviöljyä
½ tl
sokeria
¼ tl
suolaa
Lisäksi
150 g
fetajuustoa
Paahdetut puna- ja raitajuuret valmistetaan näin:
- Pese juurekset huolellisesti. Levitä karkea suola laakeaan uunivuokaan tasaiseksi kerrokseksi ja lado puna- ja raitajuuret suolapedille. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin 1 tunti tai kunnes juurekset tuntuvat kypsiltä haarukalla pistettäessä. Anna jäähtyä hetki ja kuori juurekset.
- Koosta riippuen puolita tai leikkaa puna- ja raitajuuret neljään osaan tarjoilukulhoon.
- Sekoita pienessä kulhossa kaikki kastikkeen aineet. Kääntele kastike juuresten joukkoon ja murustele feta pinnalle.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat