


Paahdettu punajuurisalaatti – katso huippukokki Henri Alénin resepti!
2 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 0 min
Paahdettu punajuurisalaatti korvaa rosollin joulupöydässä. Joulun aikaan maukkaimmillaan olevien granaattiomenien pienet poksahtelevat siemenhelmet, makea punajuuri ja salvia tekevät salaatista herkullisen.
Reseptin ainekset
4 annosta
Paahdettu punajuurisalaatti
6
isoa punajuurta
1
punasipuli
1 rkl
kapriksia
5
lehteä tuoretta salviaa
4 rkl
balsamietikkaa
½ dl
oliiviöljyä
2 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
granaattiomena
1
ruukku rukolaa
Paahdettu punajuurisalaatti – ohje:
- Laita pestyt punajuuret uunivuokaan ja vuoan pohjalle tilkka vettä. Paahda punajuuria 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes ne ovat kypsiä, noin tunnin ajan. Anna punajuurien jäähtyä, kuori ne ja leikkaa lohkoiksi.
- Kuori ja viipaloi punasipuli. Hienonna salvian lehdet. Pane kulhoon punajuurilohkot, sipuliviipaleet, kaprikset, salvia, balsamietikka ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin ja kaada tarjoiluastiaan.
- Halkaise granaattiomena. Koputtele puolikkaista puukauhalla siemenet lautaselle, poimi joukosta "roskat" ja lisää siemenet salaatin päälle.
- Koristele salaatti rukolalla.
Vinkki!
Kurkkaa myös smetanaisen punajuurisalaatin ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat