Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Paahdettu punajuurisalaatti – katso huippukokki Henri Alénin resepti!

2 h 0 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 0 min

Paahdettu punajuurisalaatti korvaa rosollin joulupöydässä. Joulun aikaan maukkaimmillaan olevien granaattiomenien pienet poksahtelevat siemenhelmet, makea punajuuri ja salvia tekevät salaatista herkullisen.

23.10.2014
Reseptin ainekset
4 annosta
Paahdettu punajuurisalaatti
6
isoa punajuurta
1
punasipuli
1 rkl
kapriksia
5
lehteä tuoretta salviaa
4 rkl
balsamietikkaa
½ dl
oliiviöljyä
2 tl
suolaa
mustapippuria myllystä
1
granaattiomena
1
ruukku rukolaa

Paahdettu punajuurisalaatti – ohje:

  1. Laita pestyt punajuuret uunivuokaan ja vuoan pohjalle tilkka vettä. Paahda punajuuria 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes ne ovat kypsiä, noin tunnin ajan. Anna punajuurien jäähtyä, kuori ne ja leikkaa lohkoiksi.
  2. Kuori ja viipaloi punasipuli. Hienonna salvian lehdet. Pane kulhoon punajuurilohkot, sipuliviipaleet, kaprikset, salvia, balsamietikka ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin ja kaada tarjoiluastiaan.
  3. Halkaise granaattiomena. Koputtele puolikkaista puukauhalla siemenet lautaselle, poimi joukosta "roskat" ja lisää siemenet salaatin päälle.
  4. Koristele salaatti rukolalla.

Vinkki!

Kurkkaa myös smetanaisen punajuurisalaatin ohje!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt