Kotivinkki

Paahdettu punajuurisalaatti

2 h
0
0

Paahdettu punajuurisalaatti

Paahdettu punajuurisalaatti tuo vaihtelua joulupöytään. Joulun aikaan maukkaimmillaan olevien granaattiomenien pienet poksahtelevat siemenhelmet, makea punajuuri ja salvia tekevät salaatista herkullisen.
Teksti Henri Alén
Kuvat Kaisu Jouppi
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 6isoa punajuurta
  • 1punasipuli
  • 1 rklkapriksia
  • 5lehteä tuoretta salviaa
  • 4 rklbalsamietikkaa
  • ½ dloliiviöljyä
  • 2 tlsuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1granaattiomena
  • 1ruukku rukolaa

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h

1. Laita pestyt punajuuret uunivuokaan ja vuoan pohjalle tilkka vettä. Paahda punajuuria 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes ne ovat kypsiä, noin tunnin ajan. Anna punajuurien jäähtyä, kuori ne ja leikkaa lohkoiksi.

2. Kuori ja viipaloi punasipuli. Hienonna salvian lehdet. Pane kulhoon punajuurilohkot, sipuliviipaleet, kaprikset, salvia, balsamietikka ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin ja kaada tarjoiluastiaan.

3. Halkaise granaattiomena. Koputtele puolikkaista puukauhalla siemenet lautaselle, poimi joukosta "roskat" ja lisää siemenet salaatin päälle.

4. Koristele salaatti rukolalla.

Katso lisää ohjeita jouluruoka-osiostamme ja jälkiruoaksi kaikki ihanat joululeivonnaiset!

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä