Paahdettu punajuurisalaatti korvaa rosollin – katso resepti!
2 h
{
Aktiivinen
1 h Passiivinen
1 h Paahdettu punajuurisalaatti tuo vaihtelua joulupöytään. Joulun aikaan maukkaimmillaan olevien granaattiomenien pienet poksahtelevat siemenhelmet, makea punajuuri ja salvia tekevät salaatista herkullisen.
KA
4.2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 23.10.2014

Paahdettu punajuurisalaatti korvaa rosollin – katso resepti!
Ainekset (4 annosta)
Paahdettu punajuurisalaatti
- 6isoa punajuurta
- 1punasipuli
- 1 rklkapriksia
- 5lehteä tuoretta salviaa
- 4 rklbalsamietikkaa
- ½ dloliiviöljyä
- 2 tlsuolaa
- mustapippuria myllystä
- 1granaattiomena
- 1ruukku rukolaa
Paahdettu punajuurisalaatti valmistuu näin:
- Laita pestyt punajuuret uunivuokaan ja vuoan pohjalle tilkka vettä. Paahda punajuuria 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes ne ovat kypsiä, noin tunnin ajan. Anna punajuurien jäähtyä, kuori ne ja leikkaa lohkoiksi.
- Kuori ja viipaloi punasipuli. Hienonna salvian lehdet. Pane kulhoon punajuurilohkot, sipuliviipaleet, kaprikset, salvia, balsamietikka ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin ja kaada tarjoiluastiaan.
- Halkaise granaattiomena. Koputtele puolikkaista puukauhalla siemenet lautaselle, poimi joukosta "roskat" ja lisää siemenet salaatin päälle.
- Koristele salaatti rukolalla.
Vinkki!
Kurkkaa myös smetanaisen punajuurisalaatin ohje!
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.17