Kotivinkki

Paahdettu punajuurisalaatti korvaa rosollin – katso resepti!

2 h
KA
4.2
0

Paahdettu punajuurisalaatti tuo vaihtelua joulupöytään. Joulun aikaan maukkaimmillaan olevien granaattiomenien pienet poksahtelevat siemenhelmet, makea punajuuri ja salvia tekevät salaatista herkullisen.
Tulosta
Teksti Henri Alén
Kuvat Kaisu Jouppi

Ainekset (4 annosta)

Paahdettu punajuurisalaatti

  • 6isoa punajuurta
  • 1punasipuli
  • 1 rklkapriksia
  • 5lehteä tuoretta salviaa
  • 4 rklbalsamietikkaa
  • ½ dloliiviöljyä
  • 2 tlsuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 1granaattiomena
  • 1ruukku rukolaa

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN1 h

Paahdettu punajuurisalaatti valmistuu näin:

  1. Laita pestyt punajuuret uunivuokaan ja vuoan pohjalle tilkka vettä. Paahda punajuuria 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes ne ovat kypsiä, noin tunnin ajan. Anna punajuurien jäähtyä, kuori ne ja leikkaa lohkoiksi.
  2. Kuori ja viipaloi punasipuli. Hienonna salvian lehdet. Pane kulhoon punajuurilohkot, sipuliviipaleet, kaprikset, salvia, balsamietikka ja oliiviöljy. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita hyvin ja kaada tarjoiluastiaan.
  3. Halkaise granaattiomena. Koputtele puolikkaista puukauhalla siemenet lautaselle, poimi joukosta "roskat" ja lisää siemenet salaatin päälle.
  4. Koristele salaatti rukolalla.

Vinkki!

Kurkkaa myös smetanaisen punajuurisalaatin ohje!

MITÄ PIDIT?
4.2