Maku

Paahdettu palsternakkasosekeitto

58 min
0
0

Paahdettu palsternakkasosekeitto

Kanelisen palsternakka-papusopan kasvikset paahdetaan uunissa ennen soseutusta. Sen seurana maistuu kevyesti murskatut pähkinät.
Teksti Suusta suuhun
Kuvat Suusta suuhun
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 5 kplpalsternakka, keskikokoinen
  • 1 kplsipuli
  • 6 kplvalkosipuli
  • 2 kplrosmariini oksa
  • 2 dlkermaa
  • 300 gvalkoisia papuja
  • 12 dlkasvislientä
  • 1 kplsitruunan mehu
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlmustapippuria
  • 1 tlsuolaa (oman maun mukaan)

Tee näin

58 min
{
AKTIIVINEN8 min
PASSIIVINEN50 min

Lämmitä uuni 200 °C.

Kuori ja paloittele palsternakat sekä sipuli. Asettele uunin kestävään astiaan.Lisää joukkoon valkosipulinkynnet kuorineen sekä kahden rosmariininoksan nypityt lehdet.

Ripottele kasvisten pinnalle suolaa ja mustapippuria.

Paahda 50 minuuttia.

Valuta ja huuhdo valkoiset pavut huolella.

Laita paahdetut palsternakan ja sipulin palaset kattilan pohjalle. Purista valkosipulit kuoristaan kasvisten joukkoon. Lisää myös pavut ja kasvisliemi.

Soseuta kaikki tasaiseksi massaksi.

Laita keitto liedelle. Lisää joukkoon kerma ja sitruunan mehu. Kiehauta ja mausta kanelilla sekä suolalla.

Vinkki!

Tarjoile keiton kanssa karkeaa pähkinärouhetta.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä