Paahdettu palsternakkasosekeitto – samettisen pehmeä soppa hurmaa makumaailmallaan
1 h 5 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
35 minPaahdettu palsternakkasosekeitto saa makua ja happamuutta paahdetuista omenoista. Oman lisänsä soppaan tuovat curry ja piparkakkumauste, joten luvassa on todellista makujen ilotulitusta!
VE
MU
MA
GL
KA
3
Kuvat
Julkaistu 1.10.2019

Paahdettu palsternakkasosekeitto – samettisen pehmeä soppa hurmaa makumaailmallaan
Reseptin ainekset (4 annosta)
Palsternakkasosekeitto
- 5 pientä (noin 800 g)palsternakkaa
- 1sipuli
- 2hapanta omenaa
- 2valkosipulinkynttä
- 2 rkloliiviöljyä
- 5 dlvettä
- 1 rklkasvisfondia
- 1 prk (400 g)kookosmaitoa
- 1 tlsiirappia
- ½ tlmustapippuria
- ½ tlsuolaa
- ½ tlcurrya
- ¾ tlpiparkakkumaustetta
Paahdettu palsternakkasosekeitto valmistetaan näin:
- Kuori ja leikkaa sipuli, palsternakat ja omenat reiluiksi paloiksi.
- Pyörittele vihannekset sekaisin öljyn kanssa ja nosta laakeaan uunivuokaan valkosipulinkynsien kanssa.
- Paahda 200-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Nosta paahdetut vihannekset kattilaan ja kaada päälle kuuma vesi ja lisää kasvisfondi.
- Keitä, kunnes vihannekset ovat kypsiä.
- Soseuta keitto ja lisää kookosmaito, siirappi, piparkakkumauste, pippuri, suola ja curry.
- Viimeistele halutessasi lehtipersiljalla ja paahdetulla siemensekoituksella.