Maku

Paahdettu palsternakkasosekeitto – samettisen pehmeä soppa hurmaa makumaailmallaan

1 h 5 min
{
Aktiivinen30 min
Passiivinen35 min
Paahdettu palsternakkasosekeitto saa makua ja happamuutta paahdetuista omenoista. Oman lisänsä soppaan tuovat curry ja piparkakkumauste, joten luvassa on todellista makujen ilotulitusta!
VE
MU
MA
GL
KA
0
0
Kuvat Satu Nyström


Ainekset (4 annosta)

Palsternakkasosekeitto

  • 5 pientä (noin 800 g)palsternakkaa
  • 1sipuli
  • 2hapanta omenaa
  • 2valkosipulinkynttä
  • 2 rkloliiviöljyä
  • 5 dlvettä
  • 1 rklkasvisfondia
  • 1 prk (400 g)kookosmaitoa
  • 1 tlsiirappia
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ tlsuolaa
  • ½ tlcurrya
  • ¾ tlpiparkakkumaustetta
Tulosta

Paahdettu palsternakkasosekeitto valmistetaan näin:

  1. Kuori ja leikkaa sipuli, palsternakat ja omenat reiluiksi paloiksi.
  2. Pyörittele vihannekset sekaisin öljyn kanssa ja nosta laakeaan uunivuokaan valkosipulinkynsien kanssa.
  3. Paahda 200-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Nosta paahdetut vihannekset kattilaan ja kaada päälle kuuma vesi ja lisää kasvisfondi.
  4. Keitä, kunnes vihannekset ovat kypsiä.
  5. Soseuta keitto ja lisää kookosmaito, siirappi, piparkakkumauste, pippuri, suola ja curry.
  6. Viimeistele halutessasi lehtipersiljalla ja paahdetulla siemensekoituksella.
MITÄ PIDIT?
0