


Paahdettu palsternakkasosekeitto – samettisen pehmeä soppa hurmaa makumaailmallaan
1 h 5 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 35 min
Paahdettu palsternakkasosekeitto saa makua ja happamuutta paahdetuista omenoista. Oman lisänsä soppaan tuovat curry ja piparkakkumauste, joten luvassa on todellista makujen ilotulitusta!
Reseptin ainekset
4 annosta
Palsternakkasosekeitto
5 pientä (noin 800 g)
palsternakkaa
1
sipuli
2
hapanta omenaa
2
valkosipulinkynttä
2 rkl
oliiviöljyä
5 dl
vettä
1 rkl
kasvisfondia
1 prk (400 g)
kookosmaitoa
1 tl
siirappia
½ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
½ tl
currya
¾ tl
piparkakkumaustetta
Paahdettu palsternakkasosekeitto valmistetaan näin:
- Kuori ja leikkaa sipuli, palsternakat ja omenat reiluiksi paloiksi.
- Pyörittele vihannekset sekaisin öljyn kanssa ja nosta laakeaan uunivuokaan valkosipulinkynsien kanssa.
- Paahda 200-asteisessa uunissa 35 minuuttia. Nosta paahdetut vihannekset kattilaan ja kaada päälle kuuma vesi ja lisää kasvisfondi.
- Keitä, kunnes vihannekset ovat kypsiä.
- Soseuta keitto ja lisää kookosmaito, siirappi, piparkakkumauste, pippuri, suola ja curry.
- Viimeistele halutessasi lehtipersiljalla ja paahdetulla siemensekoituksella.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat