Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Paahdettuna parempaa

Paahdettu palsternakkacrudo on maukas ja näyttävä lisuke juhlapöytään

1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min

Paahdettu palsternakka viipaloidaan crudon tapaan. Yrttinen juurescrudo saa viimeisen silauksensa kirpeästä yrttiöljystä.

20.11.2024
Reseptin ainekset
4–6 annosta
300 g
palsternakkaa
Jalapeno-yrttiöljy
1
lime
1
valkosipulinkynsi
½–1
jalapeno
1 ps (60 g)
babypinaattia
½ rku
(lehti)persiljaa
1 dl
rypsi- tai oliiviöljyä
½ tl
mustapippuria
¼ tl
sokeria
Lisäksi
½ tl
sormisuolaa
1 dl
pieniä versoja

Paahdettu palsternakkacrudo – ohje:

  1. Pese ja pistele palsternakat haarukalla. Laita ne uunivuokaan ja paahda 200-asteisessa uunissa noin tunti tai kunnes ne pehmenevät. Anna jäähtyä.
  2. Pese lime ja raasta sen kuori talteen.
  3. Tee jalapeno- yrttiöljy. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Halkaise jalapeno, poista siemenet ja kanta ja paloittele. Lisää valkosipulit ja jalapeno, pinaatti ja yrtit kulhoon.
  4. Halkaise lime ja purista mehu yrttiseokseen. Lisää rypsiöljy, mustapippuri ja sokeri. Soseuta yrttiseos sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
  5. Kuori ja viipaloi palsternakat. Levitä viipaleet tarjoiluvadille, ripottele päälle sormisuolaa ja valuta yrttiöljyä. Viimeistele limeraasteella ja versoilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt