


Paahdettuna parempaa
Paahdettu palsternakkacrudo on maukas ja näyttävä lisuke juhlapöytään
1 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 0 min
Paahdettu palsternakka viipaloidaan crudon tapaan. Yrttinen juurescrudo saa viimeisen silauksensa kirpeästä yrttiöljystä.
Reseptin ainekset
4–6 annosta
300 g
palsternakkaa
Jalapeno-yrttiöljy
1
lime
1
valkosipulinkynsi
½–1
jalapeno
1 ps (60 g)
babypinaattia
½ rku
(lehti)persiljaa
1 dl
rypsi- tai oliiviöljyä
½ tl
mustapippuria
¼ tl
sokeria
Lisäksi
½ tl
sormisuolaa
1 dl
pieniä versoja
Paahdettu palsternakkacrudo – ohje:
- Pese ja pistele palsternakat haarukalla. Laita ne uunivuokaan ja paahda 200-asteisessa uunissa noin tunti tai kunnes ne pehmenevät. Anna jäähtyä.
- Pese lime ja raasta sen kuori talteen.
- Tee jalapeno- yrttiöljy. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Halkaise jalapeno, poista siemenet ja kanta ja paloittele. Lisää valkosipulit ja jalapeno, pinaatti ja yrtit kulhoon.
- Halkaise lime ja purista mehu yrttiseokseen. Lisää rypsiöljy, mustapippuri ja sokeri. Soseuta yrttiseos sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
- Kuori ja viipaloi palsternakat. Levitä viipaleet tarjoiluvadille, ripottele päälle sormisuolaa ja valuta yrttiöljyä. Viimeistele limeraasteella ja versoilla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat