Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Osso buco – odotuksen arvoinen pataruoka

3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min

Osso buco on odottelun arvoinen herkku. Italialaisessa pataruoassa maistuvat naudan potka, tomaattikastike ja loraus viiniä. Pitkä haudutus takaa herkullisuuden.

Reseptin ainekset
8 annosta
2 kg
osso bucoa
Leivitykseen
1 dl
vehnäjauhoja
2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
Kastike
2 kpl
sipulia
3 kpl
valkosipulinkynttä
3 kpl
porkkanaa
2 kpl
lehtisellerin varsia
2 rkl
öljyä
2 dl
valkoviiniä
800 g
tomaattimurskaa
1 tl
mustapippuria
2 tl
sokeria
2 rkl
tuoretta timjamia
2 kpl
lihaliemikuutiota
1 tl
suolaa

Osso buco – ohje:

  1. Pyörittele potkaviipaleet suolalla ja mustapippurilla maustetuissa jauhoissa.
  2. Ruskista viipaleet pannulla öljyssä. Siirrä syrjään odottamaan.
  3. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori porkkanat ja kuutioi pieniksi. Viipaloi sellerinvarret.
  4. Kuullota kaikki kasvikset kevyesti padassa tilkassa öljyä.
  5. Lisää valkoviini, tomaattimurska. Lisää mausteet ja murskatut lihaliemikuutiot. Kiehauta ja lisää lopuksi lihat.
  6. Laita kansi päälle ja hauduta pataa 175-asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa tai pippuria.

Vinkki!

Katso myös ikisuosittu murean karjalanpaistin ohje!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt