Osso bucco – odotuksen arvoinen pataruoka

3 h 30 min
0
0

Osso bucco – odotuksen arvoinen pataruoka

Tomaattikastiketta, naudan potkaa ja loraus viiniä. Pitkä haudutus. Osso Bucco on odottelun arvoinen herkku.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 2 kgOsso buccoa

leivitykseen

  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria

kastike

  • 2 kplsipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 kplporkkanaa
  • 2 kpllehtisellerin varsia
  • 2 rklöljyä
  • 2 dlvalkoviiniä
  • 800 gtomaattimurskaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 2 tlsokeria
  • 2 rkltuoretta timjamia
  • 2 kpllihaliemikuutiota
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

Pyörittele potkaviipaleet suolalla ja mustapippurilla maustetuissa jauhoissa.

Ruskista viipaleet pannulla öljyssä. Siirrä syrjään odottamaan.

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori porkkanat ja kuutioi pieniksi. Viipaloi sellerinvarret.

Kuullota kaikki kasvikset kevyesti padassa tilkassa öljyä.

Lisää valkoviini, tomaattimurska. Lisää mausteet ja murskatut lihaliemikuutiot. Kiehauta ja lisää lopuksi lihat.

Laita kansi päälle ja hauduta pataa 175-asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa tai pippuria.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä