Maku

Osso buco – odotuksen arvoinen pataruoka

3 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
3 h
Osso Buco on odottelun arvoinen herkku. Italialaisessa pataruoassa maistuvat naudan potka, tomaattikastike ja loraus viiniä. Pitkä haudutus takaa herkullisuuden.
3.8
1
Julkaistu: 7.6.2017


Ainekset (8 annosta)

  • 2 kgOsso buccoa

leivitykseen

  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria

kastike

  • 2 kplsipulia
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 3 kplporkkanaa
  • 2 kpllehtisellerin varsia
  • 2 rklöljyä
  • 2 dlvalkoviiniä
  • 800 gtomaattimurskaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 2 tlsokeria
  • 2 rkltuoretta timjamia
  • 2 kpllihaliemikuutiota
  • 1 tlsuolaa
Tulosta

Osso buco valmistuu näin:

  1. Pyörittele potkaviipaleet suolalla ja mustapippurilla maustetuissa jauhoissa.
  2. Ruskista viipaleet pannulla öljyssä. Siirrä syrjään odottamaan.
  3. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori porkkanat ja kuutioi pieniksi. Viipaloi sellerinvarret.
  4. Kuullota kaikki kasvikset kevyesti padassa tilkassa öljyä.
  5. Lisää valkoviini, tomaattimurska. Lisää mausteet ja murskatut lihaliemikuutiot. Kiehauta ja lisää lopuksi lihat.
  6. Laita kansi päälle ja hauduta pataa 175-asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa tai pippuria.
1 kommentti