


Osso buco – odotuksen arvoinen pataruoka
3 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 3 h 0 min
Osso buco on odottelun arvoinen herkku. Italialaisessa pataruoassa maistuvat naudan potka, tomaattikastike ja loraus viiniä. Pitkä haudutus takaa herkullisuuden.
Reseptin ainekset
8 annosta
2 kg
osso bucoa
Leivitykseen
1 dl
vehnäjauhoja
2 tl
suolaa
1 tl
mustapippuria
Kastike
2 kpl
sipulia
3 kpl
valkosipulinkynttä
3 kpl
porkkanaa
2 kpl
lehtisellerin varsia
2 rkl
öljyä
2 dl
valkoviiniä
800 g
tomaattimurskaa
1 tl
mustapippuria
2 tl
sokeria
2 rkl
tuoretta timjamia
2 kpl
lihaliemikuutiota
1 tl
suolaa
Osso buco – ohje:
- Pyörittele potkaviipaleet suolalla ja mustapippurilla maustetuissa jauhoissa.
- Ruskista viipaleet pannulla öljyssä. Siirrä syrjään odottamaan.
- Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuori porkkanat ja kuutioi pieniksi. Viipaloi sellerinvarret.
- Kuullota kaikki kasvikset kevyesti padassa tilkassa öljyä.
- Lisää valkoviini, tomaattimurska. Lisää mausteet ja murskatut lihaliemikuutiot. Kiehauta ja lisää lopuksi lihat.
- Laita kansi päälle ja hauduta pataa 175-asteisessa uunissa noin 3 tuntia. Tarkista maku ja lisää halutessasi suolaa tai pippuria.
Vinkki!
Katso myös ikisuosittu murean karjalanpaistin ohje!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat