Maku

Oreo-juustokakku

6 h 20 min
3.96
14

Oreo-juustokakku on pehmeän suklainen herkku, joka saa makunsa suosikkikekseistä! Nämä herkkuneliöt katoavat nopeasti parempiin suihin..
Tulosta
Teksti Riikka Kaila
Kuvat Sanna Peurakoski

Ainekset (16 annosta)

Pohja

  • 300 gtäytekeksejä (Oreo)
  • 80 gvoita (sulatettuna)

Täyte

  • 400 gtuorejuustoa (maustamatonta, rasvaa yli 20%)
  • 397 gkondensoitua maitoa
  • 4 kplmunaa
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 100 gtäytekeksejä (Oreo-keksejä rouhittuna)

Tee näin

6 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN6 h

Oreo-juustokakku leivotaan näin:

  1. Murskaa pohjan keksit hienoksi monitoimikoneessa. Sekoita joukkoon sulatettu voi.
  2. Leivinpaperoi suorakaiteen muotoinen vuoka (noin 22 cm x 22 cm). Painele Oreo-keksimuru vuoan pohjalle. Nosta jääkaappiin jähmettymään noin puoleksi tunniksi.
  3. Vatkaa tuorejuusto notkeaksi sähkövatkaimella. Sekoita joukkoon kondensoitu maito, munat ja vaniljasokeri. Nostele massaan rouhitut Oreot. Kaada täyte pohjan päälle.
  4. Paista 150-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia, kunnes reunat ovat hyytyneet ja kakku keskeltä vielä hieman kostea. Ota uuni pois päältä ja kypsennä jälkilämmöllä vielä tunnin ajan.
  5. Jäähdytä ensin huoneenlämmössä ja nosta sitten jääkaappiin.
  6. Leikkaa jähmettynyt Oreo-juustokakku neliön mallisiksi paloiksi.
MITÄ PIDIT?
3.96