Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Suklaan sävelin

Oopperakakku on ranskalainen klassikko, jossa kahvi ja suklaa muodostavat täydellisen makujen sinfonian

2 h 20 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 20 min

Oopperakakku eli Gâteau Opéra on kuuluisa ranskalainen kakku tai leivos. Kakku kootaan ohuista kahvilla kostutetuista mantelisista kakkupohjista, suklaatäytteestä ja kahvikreemistä.

10.10.2025
Reseptin ainekset
16 annosta
Mantelipohjat
4 dl (150 g)
mantelijauhetta
2½ dl (150 g)
tomusokeria
50 g
voita
4
valkuaista
½ dl
sokeria
4
munaa
1 dl
vehnäjauhoja
Kostutus
1 dl
vettä
1½ rkl
pikakahvijauhetta
1 tl
sokeria
Kahvikreemi
1 dl
sokeria
1 rkl
perunajauhoja
2 dl
kevytmaitoa
2
keltuaista
1
vaniljatanko
1 rkl
vettä
1 rkl
pikakahvijauhetta
200 g
huoneenlämpöistä voita
Suklaakreemi
1 dl
kevytmaitoa
1 dl
kuohukermaa
250 g
tummaa suklaata
50 g
voita
Suklaakuorrute
100 g
voita
150 g
tummaa suklaata

Oopperakakku – ohje:

  1. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri kulhossa. Sulata voi.
  2. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa sokeri pienissä erissä vaahtoon.
  3. Lisää munat mantelijauheseokseen ja vatkaa kuohkeaksi. Lisää jauhot ja voisula käännellen joukkoon. Yhdistä valkuaisvaahto lopuksi taikinaan.
  4. Vuoraa kaksi peltiä (30 × 38 cm) leivinpaperilla ja voitele ne kevyesti öljyllä. Levitä taikina pelleille. Paista pohjalevyt erikseen 225 asteessa uunin alatasolla 8–10 minuuttia. Vedä levyt pois pelliltä ja anna jäähtyä.
  5. Kuumenna kostutuksen vesi kiehuvaksi. Liuota kahvijauhe ja sokeri joukkoon.
  6. Tee kahvikreemi. Mittaa sokeri ja perunajauhot kattilaan. Sekoita maito ja keltuaiset joukkoon. Leikkaa vaniljatanko pituussuunnassa kahtia ja kaavi siemenet veitsenkärjellä kattilaan. Kuumenna liedellä koko ajan sekoitellen, kunnes kiisseli pulpahtaa. Ota liedeltä ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  7. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sekoita pikakahvijauhe. Anna jäähtyä. Vatkaa voi vaahdoksi. Sekoita vaniljakiisseli ja vahva kahvi vaahtoon.
  8. Valmista suklaakreemi. Mittaa maito ja kerma kattilaan. Kuumenna reilusti kädenlämpöiseksi, mutta ei kiehumispisteeseen.
  9. Ota kattila liedeltä ja lisää suklaapalat. Sekoita, kunnes suklaa on sulanut. Lisää huoneenlämpöinen voi nokareina joukkoon. Anna kreemin jähmettyä jääkaapissa välillä sekoitellen, kunnes on muuttunut paksummaksi, mutta on yhä helposti levittyvää.
  10. 10
    Kokoa kakku. Leikkaa kumpikin pohjalevy kahteen osaan siten, että toinen osa on 1/3 ja toinen 2/3 levyn koosta. Näin kahdesta pellillisestä saadaan kolme pohjakerrosta, kaksi ehjää palaa ja yksi kahdesta palasta yhdistetty.
  11. 11
    Kokoa kakku tarjoilulautaselle. Yhdistä kahdesta kapeammasta palasta alin pohjakerros. Kostuta kahvilla. Levitä päälle puolet kahvikreemistä.
  12. 12
    Tee vielä seuraavat kerrokset: pohja, kostutus ja suklaakreemi sekä pohja, kostutus ja kahvikreemi. Nosta kakku jääkaappiin ainakin tunniksi, jotta pinta jähmettyy.
  13. 13
    Sulata voi kattilassa, mutta älä keitä. Lisää suklaapalat ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute kakun päälle, anna jähmettyä. Lämmitä veitsi kuumalla vedellä ja kuivaa se ennen leikkaamista. Näin kakku leikkautuu kauniiksi leivoksiksi.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt