


Pakkaa sushi sandwichiin ‒ onigirazut eli japanilaiset sushisandwichit maistuvat lounaalla tai välipalana
1 h 0 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 15 min
Onigirazut eli japanilaiset sushisandwichit vaativat pientä näpertelyä, mutta lopputulos takuulla palkitsee. Katso ohje ja valmista itse tuhdit tofutäytteiset sushileivät.
Reseptin ainekset
4
Sushiriisi
250 g
sushiriisiä
3 rkl
riisiviinietikkaa
2 rkl
sokeria
1 tl
suolaa
Täyte
200 g
maustamatonta tofua
1 rkl
seesamiöljyä
1 rkl
japanilaista soijakastiketta
200 g
punakaalia
1
porkkana
1
avokado
½ tl
wasabia
4
nori-merileväarkkia
Lisäksi
4 rkl
srirachaa
4 rkl
(vegaanista) majoneesia
Onigirazut eli japanilaiset sushisandwichit valmistuvat näin:
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Sekoita etikka, sokeri ja suola keskenään ja lisää riisin joukkoon.
- Viipaloi tofu. Kuumenna öljyä pannulla ja paista tofuviipaleet molemmin puolin rapeiksi. Mausta soijalla.
- Suikaloi kaali. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kuoret ja viipaloi avokado.
- Levitä noriarkki leikkuulaudalle. Levitä sen keskelle (10 x 10 cm) kulmittain sentin kerros sushiriisiä ja sipaise pintaan wasabia. Laita päälle tofuviipale, porkkanaa, punakaalia ja avokadoviipaleita.
- Käännä arkin kulmat kirjekuoren tapaan täytteiden päälle. Kostuta saumoista, jotta ne tarttuvat hyvin kiinni. Käännä ympäri ja leikkaa puoliksi. Valmista loput leivät samaan tapaan.
- Tarjoa sushisandwichit srirachan ja majoneesin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat