Pakkaa sushi sandwichiin ‒ onigirazut eli japanilaiset sushisandwichit maistuvat lounaalla tai välipalana
gluteeniton
kasvis
vegaani
1 h
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 15 min
Onigirazut eli japanilaiset sushisandwichit vaativat pientä näpertelyä, mutta lopputulos takuulla palkitsee. Katso ohje ja valmista itse tuhdit tofutäytteiset sushileivät.

Reseptin ainekset 4
Sushiriisi
250 g sushiriisiä
3 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 tlsuolaa
Täyte
200 g maustamatonta tofua
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl japanilaista soijakastiketta
200 g punakaalia
1 porkkana
1 avokado
½ tl wasabia
4nori-merileväarkkia
Lisäksi
4 rklsrirachaa
4 rkl(vegaanista) majoneesia
Onigirazut eli japanilaiset sushisandwichit valmistuvat näin:
- Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Sekoita etikka, sokeri ja suola keskenään ja lisää riisin joukkoon.
- Viipaloi tofu. Kuumenna öljyä pannulla ja paista tofuviipaleet molemmin puolin rapeiksi. Mausta soijalla.
- Suikaloi kaali. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kuoret ja viipaloi avokado.
- Levitä noriarkki leikkuulaudalle. Levitä sen keskelle (10 x 10 cm) kulmittain sentin kerros sushiriisiä ja sipaise pintaan wasabia. Laita päälle tofuviipale, porkkanaa, punakaalia ja avokadoviipaleita.
- Käännä arkin kulmat kirjekuoren tapaan täytteiden päälle. Kostuta saumoista, jotta ne tarttuvat hyvin kiinni. Käännä ympäri ja leikkaa puoliksi. Valmista loput leivät samaan tapaan.
- Tarjoa sushisandwichit srirachan ja majoneesin kanssa.