0(0)
Pakkaa sushi sandwichiin ‒ onigirazut eli japanilaiset sushisandwichit maistuvat lounaalla tai välipalana
gluteeniton
kasvis
vegaani
1 h
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 15 min
Onigirazut eli japanilaiset sushisandwichit vaativat pientä näpertelyä, mutta lopputulos takuulla palkitsee. Katso ohje ja valmista itse tuhdit tofutäytteiset sushileivät.
Julkaistu 5.10.2021
Maku
Reseptin ainekset 4
Sushiriisi
250 g sushiriisiä
3 rkl riisiviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 tlsuolaa
Täyte
200 g maustamatonta tofua
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl japanilaista soijakastiketta
200 g punakaalia
1 porkkana
1 avokado
½ tl wasabia
4nori-merileväarkkia
Lisäksi
4 rklsrirachaa
4 rkl(vegaanista) majoneesia

Onigirazut eli japanilaiset sushisandwichit valmistuvat näin:

  1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä. Sekoita etikka, sokeri ja suola keskenään ja lisää riisin joukkoon.
  2. Viipaloi tofu. Kuumenna öljyä pannulla ja paista tofuviipaleet molemmin puolin rapeiksi. Mausta soijalla.
  3. Suikaloi kaali. Kuori porkkana ja leikkaa se ohuiksi tikuiksi. Halkaise avokado, poista kivi ja kuoret ja viipaloi avokado.
  4. Levitä noriarkki leikkuulaudalle. Levitä sen keskelle (10 x 10 cm) kulmittain sentin kerros sushiriisiä ja sipaise pintaan wasabia. Laita päälle tofuviipale, porkkanaa, punakaalia ja avokadoviipaleita.
  5. Käännä arkin kulmat kirjekuoren tapaan täytteiden päälle. Kostuta saumoista, jotta ne tarttuvat hyvin kiinni. Käännä ympäri ja leikkaa puoliksi. Valmista loput leivät samaan tapaan.
  6. Tarjoa sushisandwichit srirachan ja majoneesin kanssa.
Kommentoi »