Maku

Omenapullat

2 h 10 min
5
0

Omenapullat

Teksti Uura Hagberg
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (50 kpl)

Taikina

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 rklkardemummaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa
  • 15 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dljuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)

Täyte

  • 200 gtuorejuustoa
  • 1 dlomenasosetta
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 tlpiparkakkumaustetta
  • 5 kplomenaa (kuutioituna, suomalaisia)

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Pinnalle

  • 1 kplomenaa (kuutioituna)
  • 1 dlraesokeria

Lisäksi

  • 50 Italian leivosvuokaa (Bruno)

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää vehnäjauhot ja loppuvaiheessa myös rasva. Alusta taikinaa muutaman minuutin ajan.

Kohota taikina lämpimässä kaksinkertaiseksi (vähintään puoli tuntia).

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa sitä hetki. Kauli puolikas taikinaa puolen sentin paksuiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi (50 × 30 cm).

Levitä ja ripottele päälle puolet täytteestä. Kääri napakaksi rullaksi. Säästä omenakuutioita koristeluun.

Käsittele toinen puolikas taikinaa samalla tavalla. Leikkaa taikinarullat yksi kerrallaan terävällä veitsellä 25 palaan. Nosta palat leikkuupinta ylöspäin kartonkisiin leivosvuokiin.

Anna pullien kohota leivinliinan alla noin 40 minuuttia.

Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja omenakuutioita.

Paista omenapullia 200 asteessa 20–25 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä