Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Omenapullat

2 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 1 h 30 min
10.12.2012
Reseptin ainekset
50 kpl
Taikina
5 dl
kevytmaitoa
50 g
hiivaa
1 1/2 dl
sokeria
1 rkl
kardemummaa
1 tl
suolaa
1 kpl
munaa
15 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
juoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
Täyte
200 g
tuorejuustoa
1 dl
omenasosetta
1/2 dl
sokeria
2 tl
piparkakkumaustetta
5 kpl
omenaa (kuutioituna, suomalaisia)
Voiteluun
1 kpl
munaa
Pinnalle
1 kpl
omenaa (kuutioituna)
1 dl
raesokeria
Lisäksi
50 Italian leivosvuokaa (Bruno)

Omenapullat – ohje:

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää vehnäjauhot ja loppuvaiheessa myös rasva. Alusta taikinaa muutaman minuutin ajan.

Kohota taikina lämpimässä kaksinkertaiseksi (vähintään puoli tuntia).

Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja vaivaa sitä hetki. Kauli puolikas taikinaa puolen sentin paksuiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi (50 × 30 cm).

Levitä ja ripottele päälle puolet täytteestä. Kääri napakaksi rullaksi. Säästä omenakuutioita koristeluun.

Käsittele toinen puolikas taikinaa samalla tavalla. Leikkaa taikinarullat yksi kerrallaan terävällä veitsellä 25 palaan. Nosta palat leikkuupinta ylöspäin kartonkisiin leivosvuokiin.

Anna pullien kohota leivinliinan alla noin 40 minuuttia.

Voitele pullat munalla. Ripottele pinnalle raesokeria ja omenakuutioita.

Paista omenapullia 200 asteessa 20–25 minuuttia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt