Kotivinkki

Syksyn ihanin lämpimäinen! Omenapataleipään syvyyttä tuovat pähkinän ja paahtuneen salvian maut

12 h 55 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
12 h 45 min
Omenapataleipä on herkullinen pari vaikka juustojen kanssa. Pata toimii leivän paistamisessa kuin pieni höyryuuni, jolloin leivästä tulee rapeapintainen ja pehmeäsisuksinen. Nappaa resepti talteen!
KA
5
0
Julkaistu: 2.9.2022


Reseptin ainekset (1 leipä)

  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 4 dlkaurajauhoja
  • 1½ tlsuolaa
  • 1½ tlkuivahiivaa
  • 4 dlvettä
  • 1pieni omena
  • 1 dlhasselpähkinöitä
  • 20salvianlehteä
Tulosta

Omenapataleipä – ohje:

  1. Mittaa jauhot, suola ja kuivahiiva isoon kulhoon ja sekoita.
  2. Lisää kädenlämpöinen vesi ja sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä vähintään 12 tuntia.
  3. Leikkaa omena noin sentin kuutioiksi. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kääntele omenapalat ja pähkinät taikinaan, mutta älä vaivaa taikinaa.
  4. Nosta leipä jauhotetulle leivinpaperille, peitä liinalla ja anna kohota puolisen tuntia. Irrota salviasta lehdet ja asettele ne leivän pintaan kiinni.
  5. Pane kannellinen pata tai kattila kylmään uuniin ja uuni lämpenemään 225 asteeseen.
  6. Ota kuuma pata uunista ja nosta leipä leivinpaperin kanssa varovasti pataan. Pane kansi päälle ja paista 30 minuuttia.
  7. Ota kansi pois ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia. Kumoa leipä jäähtymään.
Kommentoi »