


Syksyn ihanin lämpimäinen! Omenapataleipään syvyyttä tuovat pähkinän ja paahtuneen salvian maut
12 h 55 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 12 h 45 min
Omenapataleipä on herkullinen pari vaikka juustojen kanssa. Pata toimii leivän paistamisessa kuin pieni höyryuuni, jolloin leivästä tulee rapeapintainen ja pehmeäsisuksinen. Nappaa resepti talteen!
Reseptin ainekset
1 leipä
4 dl
vehnäjauhoja
4 dl
kaurajauhoja
1½ tl
suolaa
1½ tl
kuivahiivaa
4 dl
vettä
1
pieni omena
1 dl
hasselpähkinöitä
20
salvianlehteä
Omenapataleipä – ohje:
- Mittaa jauhot, suola ja kuivahiiva isoon kulhoon ja sekoita.
- Lisää kädenlämpöinen vesi ja sekoita taikina tasaiseksi, mutta älä vaivaa. Peitä kulho kelmulla ja anna kohota huoneenlämmössä vähintään 12 tuntia.
- Leikkaa omena noin sentin kuutioiksi. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja kääntele omenapalat ja pähkinät taikinaan, mutta älä vaivaa taikinaa.
- Nosta leipä jauhotetulle leivinpaperille, peitä liinalla ja anna kohota puolisen tuntia. Irrota salviasta lehdet ja asettele ne leivän pintaan kiinni.
- Pane kannellinen pata tai kattila kylmään uuniin ja uuni lämpenemään 225 asteeseen.
- Ota kuuma pata uunista ja nosta leipä leivinpaperin kanssa varovasti pataan. Pane kansi päälle ja paista 30 minuuttia.
- Ota kansi pois ja jatka paistamista vielä 15 minuuttia. Kumoa leipä jäähtymään.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat