Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Omenapai

2 h 10 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 1 h 10 min
8.5.2008
Reseptin ainekset
10 palaa
Taikina
300 g
vehnäjauhoja
200 g
voita
200 g
sokeria
4
keltuaista
Täyte
1 kg
omenaa (hapokas)
2 dl
fariinisokeria
3/4 dl
vehnäjauhoja
1 dl
appelsiinitäysmehua
1 rkl
sitruunamehua
1 tl
kanelia
Voiteluun
1
valkuainen

Omenapai – ohje:

Mittaa jauhot, huoneenlämpöinen voi ja sokeri kulhoon. Nypi seos murumaiseksi. Lisää keltuaiset ja sekoita taikina tasaiseksi. Siirrä taikina muovipussiin ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat lohkoiksi.

Sekoita kattilassa fariinisokeri ja vehnäjauhot. Lisää omenat, appelsiini- ja sitruunamehu sekä kaneli. Sekoita ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes seos kiehahtaa. Kääntele muutaman minuutin ajan ja siirrä kattila sivuun.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota Ø 24 cm piirasvuoka tai irtopohjavuoka.

Jaa pohjataikina kahteen osaan, toinen osa saa olla hiukan suurempi. Säästä nokare taikinaa koristeluun.

Kauli pienempi taikinapala piirakkavuoan pohjaa hiukan suuremmaksi levyksi. Nosta levy vuokaan ja painele paikoilleen.

Kaada täyte pohjalle ja tasoita. Kauli loput taikinasta levyksi ja nosta omenoiden päälle. Työntele ylimääräiset taikinareunat veitsen avulla vuoan reunojen sisäpuolelle. Vedä taikinan pintaan koristeviiltoja ja tee muutamia taikinakoristeita. Voitele lopuksi pinta valkuaisella.

Paista omenapaita noin 1 t 10 min.

Nauti huoneenlämpöistä omenapaita vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt