Maku

Omenaleipä

5 h 15 min
5
0

Omenaleipä

KA
LA
MA
MU
0
5
Teksti Sonja Blåberg, Saara Törmä
Kuvat Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 palaa)

  • 5 dlvettä
  • 20 ghiivaa
  • 1 rklsuolaa
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 10 dlhiivaleipäjauhoja

Pinnalle

  • 4 kplomenaa
  • 1 rklrypsiöljyä

Tee näin

5 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h 45 min

Liuota hiiva kylmään veteen. Lisää suola ja öljy. Sekoita jauhot nesteeseen vähitellen ja alusta taikina huolellisesti. Taikina jää hyvin löysäksi. Peitä taikina muovikelmulla ja jätä happanemaan 4 tunniksi.

Kumoa taikina leivinpaperoidulle pellille. Öljyä kätesi ja taputtele taikina tasaiseksi. Leikkaa omenat kiekoiksi ja järjestele kiekot leivän pinnalle. Sivele omenaviipaleille öljyä pullasudin avulla.

Anna leivän kohota liinalla peitettynä vielä 1/2 tuntia ja kuumenna tällä välin uuni 275 asteeseen.

Paista omenaleipää noin 15 minuuttia, kunnes se on kauniisti ruskistunut. Kokeile omenaleivän kypsyyttä kohottamalla sitä varovasti reunasta.

Nauti omenaleipää yrttidukkahin ja oliiviöljyn kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä