Omenaleipä, jonka salainen ainesosa on ruskistettu voi
kasvis
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h
Mehevään omenaleipään upotetaan omenasosetta, omenapaloja ja auringonkukansiemeniä. Ruskistettu voi tekee leivän mausta vastustamattoman. Tämä vuokaleipä on kiva tuliainen, eikä se kaipaa pinnalleen kuin sipaisun voita!

Reseptin ainekset 2 kpl
3 dlvettä
2 dlomenasosetta
50 gtuorehiivaa
1 rklsiirappia
1 1/2 tlsuolaa
2 dlkaurahiutaleita
1 dlauringonkukansiemeniä
50 gvoita
1omena (pieninä kuutioina)
9 dlhiivaleipävehnäjauhoja
Pinnalle
1/2 dlauringonkukansiemeniä
Omenaleipä – ohje:
- Kuumenna vesi ja omenasose kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva.
- Lisää siirappi, suola, kaurahiutaleet ja auringonkukansiemenet.
- Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä. Jatka muutamia minuutteja niin, että voi kuplii ja alkaa muuttua tummemmaksi, mutta ei pala. Nosta levyltä ja anna jäähtyä.
- Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi.
- Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan vähitellen. Lisää ruskistettu voi ja omenakuutiot alustamisen loppuvaiheessa.
- Peitä taikina leivinliinalla ja kohota noin 30 minuuttia. Kumoa ja painele taikina kahteen voideltuun leipävuokaan (noin 1 l).
- Kohota leipiä vielä 20 minuuttia. Voitele leivät vedellä ja koristele pinta auringonkukansiemenillä.
- Paista omenaleipiä 200-asteisen uunin alatasolla 20–30 minuuttia.