


Omenaleipä, jonka salainen ainesosa on ruskistettu voi
1 h 15 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 0 min
Mehevään omenaleipään upotetaan omenasosetta, omenapaloja ja auringonkukansiemeniä. Ruskistettu voi tekee leivän mausta vastustamattoman. Tämä vuokaleipä on kiva tuliainen, eikä se kaipaa pinnalleen kuin sipaisun voita!
Reseptin ainekset
2 kpl
3 dl
vettä
2 dl
omenasosetta
50 g
tuorehiivaa
1 rkl
siirappia
1 1/2 tl
suolaa
2 dl
kaurahiutaleita
1 dl
auringonkukansiemeniä
50 g
voita
1
omena (pieninä kuutioina)
9 dl
hiivaleipävehnäjauhoja
Pinnalle
1/2 dl
auringonkukansiemeniä
Omenaleipä – ohje:
- Kuumenna vesi ja omenasose kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva.
- Lisää siirappi, suola, kaurahiutaleet ja auringonkukansiemenet.
- Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä. Jatka muutamia minuutteja niin, että voi kuplii ja alkaa muuttua tummemmaksi, mutta ei pala. Nosta levyltä ja anna jäähtyä.
- Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi.
- Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan vähitellen. Lisää ruskistettu voi ja omenakuutiot alustamisen loppuvaiheessa.
- Peitä taikina leivinliinalla ja kohota noin 30 minuuttia. Kumoa ja painele taikina kahteen voideltuun leipävuokaan (noin 1 l).
- Kohota leipiä vielä 20 minuuttia. Voitele leivät vedellä ja koristele pinta auringonkukansiemenillä.
- Paista omenaleipiä 200-asteisen uunin alatasolla 20–30 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat