Maku

Omenaleipä, jonka salainen ainesosa on ruskistettu voi

1 h 15 min
5
0

Omenaleipä, jonka salainen ainesosa on ruskistettu voi

Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos
Mehevään omenaleipään upotetaan omenasosetta, omenapaloja ja auringonkukansiemeniä. Ruskistettu voi tekee leivän mausta vastustamattoman. Tämä vuokaleipä on kiva tuliainen, eikä se kaipaa pinnalleen kuin sipaisun voita!

Ainekset (2 kpl)

  • 3 dlvettä
  • 2 dlomenasosetta
  • 50 gtuorehiivaa
  • 1 rklsiirappia
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 2 dlkaurahiutaleita
  • 1 dlauringonkukansiemeniä
  • 50 gvoita
  • 1omena (pieninä kuutioina)
  • 9 dlhiivaleipävehnäjauhoja

Pinnalle

  • 1/2 dlauringonkukansiemeniä

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h

Omenaleipä leivotaan helposti näin:

  1. Kuumenna vesi ja omenasose kädenlämpöiseksi. Sekoita joukkoon hiiva.
  2. Lisää siirappi, suola, kaurahiutaleet ja auringonkukansiemenet.
  3. Sulata voi kasarissa keskilämmöllä ja sekoita välillä. Jatka muutamia minuutteja niin, että voi kuplii ja alkaa muuttua tummemmaksi, mutta ei pala. Nosta levyltä ja anna jäähtyä.
  4. Leikkaa omena pieniksi kuutioiksi.
  5. Alusta hiivaleipäjauhot taikinaan vähitellen. Lisää ruskistettu voi ja omenakuutiot alustamisen loppuvaiheessa.
  6. Peitä taikina leivinliinalla ja kohota noin 30 minuuttia. Kumoa ja painele taikina kahteen voideltuun leipävuokaan (noin 1 l).
  7. Kohota leipiä vielä 20 minuuttia. Voitele leivät vedellä ja koristele pinta auringonkukansiemenillä.
  8. Paista omenaleipiä 200-asteisen uunin alatasolla 20–30 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
5