Kotivinkki

Suu omenassa, pää pilvissä! Kuohkea omenakääretorttu yhdistää kanelisen taikinan, makean täytteen ja pehmeän marengin

1 h 28 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 8 min
Omenakääretorttu on saanut inspiraatiota perinteisestä omenahyvekakusta. Tätä marenkipintaista ihanuutta halajaa toisenkin palan! Omenahillon sijasta kääretortun täytteeksi voi ujuttaa omenasosetta, jolloin lopputulos on hivenen raikkaampi.
KA
4.4
0
Julkaistu: 8.9.2021


Ainekset (15 palaa)

  • 4munaa
  • 1½ dlfariinisokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • ½ dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlkanelia

Täyte

  • 2 dlvispikermaa
  • 1 prkvaniljakreemiä (Valio)
  • 3 dlomenahilloa tai kiinteää sosetta

Marenkikuorrutus

  • 2valkuaista
  • 1½ dlsokeria
  • ½ dlvettä
Tulosta

Omenakääretorttu valmistuu näin:

  1. Vatkaa munat ja fariinisokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ­varovasti käännellen vaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista paistamisen aikana ollut leivin­paperi. Kääri kuuma pohja leivinpaperin ja liinan kanssa rullalle jäähtymään.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vanilja­kreemi vaahtoon. Levitä omenahillo ensin levylle ja vaniljavaahto sen päälle tasaisesti.
  4. Kääri torttu leivinpaperin avulla rullalle. tiiviiksi ja jätä kääreeseen kiedottuna asettumaan jääkaappiin ainakin tunniksi.
  5. Valmista italialainen marenki. Erottele valkuaiset keltuaisista (käytä keltuaiset vaikka munakkaaseen). Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  6. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 120-­asteiseksi, noin 5 minuuttia. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon vatkaten suurella teholla.
  7. Jatka vatkaamista, kunnes marenki on huoneenlämpöistä. Voit nopeuttaa jäähtymistä nostamalla kulhon kylmään vesihauteeseen vatkauksen ajaksi.
  8. Kuorruta omenakääretorttu marengilla. Polta halu­tessasi marengin pintaan raitoja kaasupolttimella.

Vinkki!

Italialaisessa marengissa tulikuuma sokeriliemi kypsentää valkuaiset. Kaasupolttimella saat pintaan ruskeat raidat.

Kommentoi »