Suu omenassa, pää pilvissä! Kuohkea omenakääretorttu yhdistää kanelisen taikinan, makean täytteen ja pehmeän marengin
Kasvis
1 h 28 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 8 min
Omenakääretorttu on saanut inspiraatiota perinteisestä omenahyvekakusta. Tätä marenkipintaista ihanuutta halajaa toisenkin palan! Omenahillon sijasta kääretortun täytteeksi voi ujuttaa omenasosetta, jolloin lopputulos on hivenen raikkaampi.
Vatkaa munat ja fariinisokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita varovasti käännellen vaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista paistamisen aikana ollut leivinpaperi. Kääri kuuma pohja leivinpaperin ja liinan kanssa rullalle jäähtymään.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaniljakreemi vaahtoon. Levitä omenahillo ensin levylle ja vaniljavaahto sen päälle tasaisesti.
Kääri torttu leivinpaperin avulla rullalle. tiiviiksi ja jätä kääreeseen kiedottuna asettumaan jääkaappiin ainakin tunniksi.
Valmista italialainen marenki. Erottele valkuaiset keltuaisista (käytä keltuaiset vaikka munakkaaseen). Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 120-asteiseksi, noin 5 minuuttia. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon vatkaten suurella teholla.
Jatka vatkaamista, kunnes marenki on huoneenlämpöistä. Voit nopeuttaa jäähtymistä nostamalla kulhon kylmään vesihauteeseen vatkauksen ajaksi.