Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Suu omenassa, pää pilvissä! Kuohkea omenakääretorttu yhdistää kanelisen taikinan, makean täytteen ja pehmeän marengin

1 h 28 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 8 min

Omenakääretorttu on saanut inspiraatiota perinteisestä omenahyvekakusta. Tätä marenkipintaista ihanuutta halajaa toisenkin palan! Omenahillon sijasta kääretortun täytteeksi voi ujuttaa omenasosetta, jolloin lopputulos on hivenen raikkaampi.

8.9.2021
Reseptin ainekset
15 palaa
4
munaa
1½ dl
fariinisokeria
1 dl
vehnäjauhoja
½ dl
perunajauhoja
1 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
Täyte
2 dl
vispikermaa
1 prk
vaniljakreemiä (Valio)
3 dl
omenahilloa tai kiinteää sosetta
Marenkikuorrutus
2
valkuaista
1½ dl
sokeria
½ dl
vettä

Omenakääretorttu – ohje:

  1. Vatkaa munat ja fariinisokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ­varovasti käännellen vaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
  2. Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista paistamisen aikana ollut leivin­paperi. Kääri kuuma pohja leivinpaperin ja liinan kanssa rullalle jäähtymään.
  3. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vanilja­kreemi vaahtoon. Levitä omenahillo ensin levylle ja vaniljavaahto sen päälle tasaisesti.
  4. Kääri torttu leivinpaperin avulla rullalle. tiiviiksi ja jätä kääreeseen kiedottuna asettumaan jääkaappiin ainakin tunniksi.
  5. Valmista italialainen marenki. Erottele valkuaiset keltuaisista (käytä keltuaiset vaikka munakkaaseen). Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
  6. Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 120-­asteiseksi, noin 5 minuuttia. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon vatkaten suurella teholla.
  7. Jatka vatkaamista, kunnes marenki on huoneenlämpöistä. Voit nopeuttaa jäähtymistä nostamalla kulhon kylmään vesihauteeseen vatkauksen ajaksi.
  8. Kuorruta omenakääretorttu marengilla. Polta halu­tessasi marengin pintaan raitoja kaasupolttimella.

Vinkki!

Italialaisessa marengissa tulikuuma sokeriliemi kypsentää valkuaiset. Kaasupolttimella saat pintaan ruskeat raidat.

Kokeilitko reseptiä? Kerro alla kommenteissa, mitä tykkäsit!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt