Suu omenassa, pää pilvissä! Kuohkea omenakääretorttu yhdistää kanelisen taikinan, makean täytteen ja pehmeän marengin
1 h 28 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h 8 minOmenakääretorttu on saanut inspiraatiota perinteisestä omenahyvekakusta. Tätä marenkipintaista ihanuutta halajaa toisenkin palan! Omenahillon sijasta kääretortun täytteeksi voi ujuttaa omenasosetta, jolloin lopputulos on hivenen raikkaampi.
KA
3.9
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 8.9.2021

Suu omenassa, pää pilvissä! Kuohkea omenakääretorttu yhdistää kanelisen taikinan, makean täytteen ja pehmeän marengin
Reseptin ainekset (15 palaa)
- 4munaa
- 1½ dlfariinisokeria
- 1 dlvehnäjauhoja
- ½ dlperunajauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- 1 tlkanelia
Täyte
- 2 dlvispikermaa
- 1 prkvaniljakreemiä (Valio)
- 3 dlomenahilloa tai kiinteää sosetta
Marenkikuorrutus
- 2valkuaista
- 1½ dlsokeria
- ½ dlvettä
Omenakääretorttu valmistuu näin:
- Vatkaa munat ja fariinisokeri vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita varovasti käännellen vaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille.
- Paista 200 asteessa noin 8 minuuttia. Kumoa kypsä pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja poista paistamisen aikana ollut leivinpaperi. Kääri kuuma pohja leivinpaperin ja liinan kanssa rullalle jäähtymään.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaniljakreemi vaahtoon. Levitä omenahillo ensin levylle ja vaniljavaahto sen päälle tasaisesti.
- Kääri torttu leivinpaperin avulla rullalle. tiiviiksi ja jätä kääreeseen kiedottuna asettumaan jääkaappiin ainakin tunniksi.
- Valmista italialainen marenki. Erottele valkuaiset keltuaisista (käytä keltuaiset vaikka munakkaaseen). Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi.
- Kuumenna vesi ja sokeri kattilassa 120-asteiseksi, noin 5 minuuttia. Kaada kuuma sokeriliemi ohuena nauhana valkuaisvaahdon joukkoon vatkaten suurella teholla.
- Jatka vatkaamista, kunnes marenki on huoneenlämpöistä. Voit nopeuttaa jäähtymistä nostamalla kulhon kylmään vesihauteeseen vatkauksen ajaksi.
- Kuorruta omenakääretorttu marengilla. Polta halutessasi marengin pintaan raitoja kaasupolttimella.
Vinkki!
Italialaisessa marengissa tulikuuma sokeriliemi kypsentää valkuaiset. Kaasupolttimella saat pintaan ruskeat raidat.

Satumainen omenahyvekakku yhdistää mehevän omenahillokkeen, vaniljakreemin ja pehmeän marenkikuorrutuksen
Maku

Helppo omenapiirakka – pellin täydeltä onnea vähällä vaivalla!
Kotivinkki

Höyryävä taikinakuori ja lusikkakaupalla pehmeää täytettä – amerikkalainen omenapiiras on oodi vuoden parhaalle hedelmäsesongille!
Kotivinkki

Omenakakku, joka räjäyttää tajuntasi – pinnalta rapea, sisältä tahmea ja täydellisen helppo
Maku

Omena-toscapiirakka on syksyn suussasulavin herkku! Lorauta taikinaan tilkka siideriä ja ylläty
Maku

Nam! Omenapullapitkoa ei yksinkertaisesti pysty vastustamaan – kaneli ja vanilja maustavat juhlapitkon herkulliseksi
Meillä kotona

Omenabrita saa makunystyrät laulamaan! Kardemumma, kirpakan makea täyte ja rapea marenki tekevät herkusta täydellisen
Kotivinkki

Apple pie Kinuskikissan tapaan – amerikkalaisen klassikkopiirakan kuoren alla odottaa runsas omenatäyte
Unelmien Talo&Koti