4,2(19)
Omenainen uunikaurapuuro
Helppo uunipuuro syntyy kaurahiutaleista. Puuro kypsyy uunissa ihanan meheväksi omenasiivujen, suklaahippujen ja manteleiden kanssa. Tarjoile lämpimänä vaikkapa vaahterasiirapin kanssa!
Julkaistu 31.1.2016
Maku
Reseptin ainekset 6 annosta
5 dlkaurahiutaleita
1/2 tlsuolaa
1 tlleivinjauhetta
1/2 tlkanelia
5 dlmaitoa
2 kplkananmunaa
3 kplomenaa
1 dlmanteleita
50 gtummaa suklaata
1 rklvoita (uunivuoan voiteluun)
Tarjoiluun
vaahterasiirappia

Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, suola, leivinjauhe ja kaneli. Vatkaa kevyesti sekaisin toisessa kulhossa maito ja kananmunat.

Viipaloi omenat. Lado puolet omenoista voidellun uunivuoan pohjalle. Levittele kaurahiutaleseos päälle tasaisesti. Kaada ympäriinsä hiutaleiden päälle muna-maito.

Lado päälle omenasiivuja, rouhittua suklaata ja manteleita. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 35 minuuttia.

Tarjoile lämpimänä halutessasi vaahterasiirapin kanssa.

Voit korvata puolet maidosta vedellä!
Kommentoi »