Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Omenainen rahkapiiras

1 h 20 min
{
Aktiivinen 35 min
Passiivinen 45 min
14.9.2011
Reseptin ainekset
16 palaa
Pohja
7 dl
vehnäjauhoja
1 1/2 dl
sokeria
100 g
voita
2 tl
kardemummaa
1/2 tl
suolaa
2 1/2 dl
kevytmaitoa
25 g
hiivaa
Rahkatäyte
1 kpl
sitruunaa
500 g
maitorahkaa
2 dl
fariinisokeria
3 kpl
munaa
1 dl
kuohukermaa
100 g
voita (sulatettuna)
1/2 dl
perunajauhoja
1 rkl
vaniljasokeria
Päälle
500 g
omenaa (suomalainen)
1 dl
mantelirouhetta
3/4 dl
fariinisokeria
50 g
voita

Tee taikina. Mittaa kulhoon tai monitoimikoneen kulhoon jauhot, sokeri, voi, kardemumma ja suola. Nypi ainekset käsin tai surauta ne koneella murumaiseksi seokseksi. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää neste jauhoseoksen joukkoon. Vaivaa taikina käsin tai koneella tasaiseksi ja jätä odottamaan 15 minuutiksi. Kaavi taikina leivinpaperin päälle ja ripottele pintaan jauhoja. Kauli taikina levyksi ja vetäise levy leivinpapereineen uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota puolen tunnin ajan. Tee sillä aikaa täyte. Pese sitruuna ja raasta siitä keltainen, uloin kuori. Purista sitruunasta 1/2 dl mehua. Mittaa kaikki rahkatäytteen aineet kulhoon tai monitoimikoneen kulhoon ja vatkaa seos tasaiseksi. Halkaise omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenanpuolikkaat viipaleiksi. Sekoita keskenään mantelirouhe, fariinisokeri ja pehmeä voi. Kaada rahkatäyte pullapohjalle ja nostele päälle omenat. Ripottele omenoiden päälle manteliseosta. Kypsennä piirasta 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarkista pohjan kypsyys kohottamalla piirasta reunasta. Nauti omenaista rahkapiirasta kylmän maidon tai kahvin kanssa. •Pullapohjainen omena-rahkapiiras on parhaimmillaan vastaleivottuna. Voit pakastaa osan piiraasta paloina.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt