Maku

Omenainen rahkapiiras

1 h 20 min
4
0

Omenainen rahkapiiras

Teksti Saara Törmä
Kuvat Saara Törmä
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

Pohja

  • 7 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 100 gvoita
  • 2 tlkardemummaa
  • 1/2 tlsuolaa
  • 2 1/2 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa

Rahkatäyte

  • 1 kplsitruunaa
  • 500 gmaitorahkaa
  • 2 dlfariinisokeria
  • 3 kplmunaa
  • 1 dlkuohukermaa
  • 100 gvoita (sulatettuna)
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 1 rklvaniljasokeria

Päälle

  • 500 gomenaa (suomalainen)
  • 1 dlmantelirouhetta
  • 3/4 dlfariinisokeria
  • 50 gvoita

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN35 min
PASSIIVINEN45 min

Tee taikina. Mittaa kulhoon tai monitoimikoneen kulhoon jauhot, sokeri, voi, kardemumma ja suola. Nypi ainekset käsin tai surauta ne koneella murumaiseksi seokseksi.
Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää neste jauhoseoksen joukkoon. Vaivaa taikina käsin tai koneella tasaiseksi ja jätä odottamaan 15 minuutiksi.
Kaavi taikina leivinpaperin päälle ja ripottele pintaan jauhoja. Kauli taikina levyksi ja vetäise levy leivinpapereineen uunipellille. Peitä liinalla ja anna kohota puolen tunnin ajan. Tee sillä aikaa täyte.
Pese sitruuna ja raasta siitä keltainen, uloin kuori. Purista sitruunasta 1/2 dl mehua. Mittaa kaikki rahkatäytteen aineet kulhoon tai monitoimikoneen kulhoon ja vatkaa seos tasaiseksi.
Halkaise omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenanpuolikkaat viipaleiksi. Sekoita keskenään mantelirouhe, fariinisokeri ja pehmeä voi.
Kaada rahkatäyte pullapohjalle ja nostele päälle omenat. Ripottele omenoiden päälle manteliseosta. Kypsennä piirasta 200-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia. Tarkista pohjan kypsyys kohottamalla piirasta reunasta. Nauti omenaista rahkapiirasta kylmän maidon tai kahvin kanssa.
•Pullapohjainen omena-rahkapiiras on parhaimmillaan vastaleivottuna. Voit pakastaa osan piiraasta paloina.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä