Kotivinkki

Omenainen banaanileipä – paras tapa hyödyntää hedelmäkulhon anti leivonnassa

1 h 25 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
1 h 10 min
Omenaisen banaanileivät leipominen on paras tapa hyödyntää pantteribanaanit ja satokauden omenat. Kokeile klassikkoleivonnaisen raikkaampaa versiota ja ihastu!
KA
5
1
Julkaistu: 26.9.2018


Ainekset (noin 8 palaa)

Omenainen banaanileipä

  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlsokeria
  • 1 tlruokasoodaa
  • 1 tlkanelia
  • 2 tlvaniljasokeria
  • ½ tlsuolaa
  • 3 ½ dlmuussattua kypsää banaania
  • ½ dlpiimää
  • 2kananmunaa
  • 50 gsulatettua voita
  • 2vihreää omenaa (esim. Granny Smith)
  • 1 rklvehnäjauhoja
Tulosta

Omenainen banaanileipä valmistuu näin:

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja voitele se.
  2. Sekoita isossa kulhossa jauhot, sokeri, sooda ja mausteet.
  3. Sekoita toisessa kulhossa muussatut banaanit, piimä, kananmunat ja voisula.
  4. Lisää banaaniseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Vältä vatkaamasta liikaa, jotta taikina ei muutu sitkeäksi.
  5. Kuutioi omenat ja sekoita niihin 1 rkl vehnäjauhoja. Kääntele omenat varovasti taikinan joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista noin tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
  6. Anna paistetun leivän jäähtyä vuoassa kymmenen minuuttia, ennen kuin irrotat sen vuoasta.

Vinkki!

Omenainen banaanileipä säilyy noin viikon.

1 kommentti