Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Omenainen banaanileipä – paras tapa hyödyntää hedelmäkulhon anti leivonnassa

1 h 25 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 10 min

Omenaisen banaanileivät leipominen on paras tapa hyödyntää pantteribanaanit ja satokauden omenat. Kokeile klassikkoleivonnaisen raikkaampaa versiota ja ihastu!

Reseptin ainekset
noin 8 palaa
Omenainen banaanileipä
5 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
kanelia
2 tl
vaniljasokeria
½ tl
suolaa
3 ½ dl
muussattua kypsää banaania
½ dl
piimää
2
kananmunaa
50 g
sulatettua voita
2
vihreää omenaa (esim. Granny Smith)
1 rkl
vehnäjauhoja

Omenainen banaanileipä valmistuu näin:

  1. Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja voitele se.
  2. Sekoita isossa kulhossa jauhot, sokeri, sooda ja mausteet.
  3. Sekoita toisessa kulhossa muussatut banaanit, piimä, kananmunat ja voisula.
  4. Lisää banaaniseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Vältä vatkaamasta liikaa, jotta taikina ei muutu sitkeäksi.
  5. Kuutioi omenat ja sekoita niihin 1 rkl vehnäjauhoja. Kääntele omenat varovasti taikinan joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista noin tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
  6. Anna paistetun leivän jäähtyä vuoassa kymmenen minuuttia, ennen kuin irrotat sen vuoasta.

Vinkki!

Omenainen banaanileipä säilyy noin viikon.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt