


Omenainen banaanileipä – paras tapa hyödyntää hedelmäkulhon anti leivonnassa
1 h 25 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 1 h 10 min
Omenaisen banaanileivät leipominen on paras tapa hyödyntää pantteribanaanit ja satokauden omenat. Kokeile klassikkoleivonnaisen raikkaampaa versiota ja ihastu!
Reseptin ainekset
noin 8 palaa
Omenainen banaanileipä
5 dl
vehnäjauhoja
2 dl
sokeria
1 tl
ruokasoodaa
1 tl
kanelia
2 tl
vaniljasokeria
½ tl
suolaa
3 ½ dl
muussattua kypsää banaania
½ dl
piimää
2
kananmunaa
50 g
sulatettua voita
2
vihreää omenaa (esim. Granny Smith)
1 rkl
vehnäjauhoja
Omenainen banaanileipä valmistuu näin:
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen ja vuoraa leipävuoka leivinpaperilla ja voitele se.
- Sekoita isossa kulhossa jauhot, sokeri, sooda ja mausteet.
- Sekoita toisessa kulhossa muussatut banaanit, piimä, kananmunat ja voisula.
- Lisää banaaniseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Vältä vatkaamasta liikaa, jotta taikina ei muutu sitkeäksi.
- Kuutioi omenat ja sekoita niihin 1 rkl vehnäjauhoja. Kääntele omenat varovasti taikinan joukkoon. Kaada taikina vuokaan ja paista noin tunnin ajan. Kokeile kypsyyttä hammastikulla.
- Anna paistetun leivän jäähtyä vuoassa kymmenen minuuttia, ennen kuin irrotat sen vuoasta.
Vinkki!
Omenainen banaanileipä säilyy noin viikon.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat