4(5)
Omenahyve – se ihanista ihanin syysherkku!
Munaton
Laktoositon
Maidoton
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Omenahyve eli kaura-omenapaistos on helppoudessaan ja herkullisuudessaan verraton jälkiruoka. Omenahyve valmistuu parhaiten napakoista, hieman happamista omenoista. Tumma sokeri lisää paahteista makua.
8.9.2022
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
6 annosta
1 kg omenoita
100 g voita
¾ dl fariini- tai ruokosokeria
3 dl kaurahiutaleita
1 tl kanelia
¼ tl neilikkaa
¼ tl muskottipähkinää
Vuoan voiteluun
1 rkl voita tai margariinia
Tarjoiluun
(vaniljakastiketta tai -jäätelöä)

Omenahyve – ohje:

  1. Poista omenoista siemenkodat ja kannat. Lohko omenat. Voit kuoria ne halutessasi.
  2. Levitä omenalohkot laakeaan voideltuun uunivuokaan.
  3. Sulata voi ja sekoita siihen muut kuorrutteen raaka-aineet. Levitä seos omenoiden päälle vuokaan.
  4. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20–30 minuuttia.
  5. Tarjoa paistos haaleana sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.