


Omenahyve – se ihanista ihanin syysherkku!
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Omenahyve eli kaura-omenapaistos on helppoudessaan ja herkullisuudessaan verraton jälkiruoka. Omenahyve valmistuu parhaiten napakoista, hieman happamista omenoista. Tumma sokeri lisää paahteista makua.
Reseptin ainekset
6 annosta
1 kg
omenoita
100 g
voita
¾ dl
fariini- tai ruokosokeria
3 dl
kaurahiutaleita
1 tl
kanelia
¼ tl
neilikkaa
¼ tl
muskottipähkinää
Vuoan voiteluun
1 rkl
voita tai margariinia
Tarjoiluun
(vaniljakastiketta tai -jäätelöä)
Omenahyve – ohje:
- Poista omenoista siemenkodat ja kannat. Lohko omenat. Voit kuoria ne halutessasi.
- Levitä omenalohkot laakeaan voideltuun uunivuokaan.
- Sulata voi ja sekoita siihen muut kuorrutteen raaka-aineet. Levitä seos omenoiden päälle vuokaan.
- Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20–30 minuuttia.
- Tarjoa paistos haaleana sellaisenaan tai vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat