Maku

Omenachutney – makeankirpeä syysruokien lisuke

25 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
15 min
Makeankirpeä omenachutney on yksi syksyn suosikkisäilykkeistä. Tarjoa chutneya syysruokien, esimerkiksi pyttipannun lisäkkeenä.
GL
KA
LA
MA
MU
2
0
Julkaistu: 1.9.2014


Ainekset (2 kpl)

  • 1 kgomenaa (suomalainen)
  • 3 kpltuoretta chiliä
  • 2 dlruokosokeria
  • 1 dlomenasiiderietikkaa
  • 1 tlsinapinsiemeniä
  • 1 dlrusinoita
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 tlsuolaa
Tulosta

Valmistaomenachutney näin:

Kuori ja lohko omenat. Poista chileistä siemenet ja hienonna palot.

Kaada kattilaan sokeri, etikka ja sinapinsiemenet. Kiehauta ja lisää omenat. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää rusinat, sitruunankuori ja suola. Keitä, kunnes omenat ovat pehmeitä.

Purkita chutney puhtaisiin lasitölkkeihin.

Säilytä viileässä.

Kommentoi »