Omenachutney – makeankirpeä syysruokien lisuke
25 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
15 minMakeankirpeä omenachutney on yksi syksyn suosikkisäilykkeistä. Tarjoa chutneya syysruokien, esimerkiksi pyttipannun lisäkkeenä.
GL
KA
LA
MA
MU
2
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 1.9.2014

Omenachutney – makeankirpeä syysruokien lisuke
Reseptin ainekset (2 kpl)
- 1 kgomenaa (suomalainen)
- 3 kpltuoretta chiliä
- 2 dlruokosokeria
- 1 dlomenasiiderietikkaa
- 1 tlsinapinsiemeniä
- 1 dlrusinoita
- 2 tlsitruunankuoriraastetta
- 1 tlsuolaa
Valmistaomenachutney näin:
Kuori ja lohko omenat. Poista chileistä siemenet ja hienonna palot.
Kaada kattilaan sokeri, etikka ja sinapinsiemenet. Kiehauta ja lisää omenat. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää rusinat, sitruunankuori ja suola. Keitä, kunnes omenat ovat pehmeitä.
Purkita chutney puhtaisiin lasitölkkeihin.
Säilytä viileässä.