


Omenachutney – makeankirpeä syysruokien lisuke
25 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 15 min
Makeankirpeä omenachutney on yksi syksyn suosikkisäilykkeistä. Tarjoa chutneya syysruokien, esimerkiksi pyttipannun lisäkkeenä.
Reseptin ainekset
2 kpl
1 kg
omenaa (suomalainen)
3
tuoretta chiliä
2 dl
ruokosokeria
1 dl
omenasiiderietikkaa
1 tl
sinapinsiemeniä
1 dl
rusinoita
2 tl
sitruunankuoriraastetta
1 tl
suolaa
Omenachutney ohje:
- Kuori ja lohko omenat. Poista chileistä siemenet ja hienonna palot.
- Kaada kattilaan sokeri, etikka ja sinapinsiemenet. Kiehauta ja lisää omenat. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää rusinat, sitruunankuori ja suola. Keitä, kunnes omenat ovat pehmeitä.
- Purkita omenachutney puhtaisiin lasitölkkeihin.
- Säilytä viileässä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat