Maku

Omenachutney – makeankirpeä syysruokien lisuke

25 min
2
0

Omenachutney – makeankirpeä syysruokien lisuke

GL
KA
LA
MA
MU
0
2
Teksti Maku-toimitus
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos
Makeankirpeä omenachutney on yksi syksyn suosikkisäilykkeistä. Tarjoa chutneya syysruokien, esimerkiksi pyttipannun lisäkkeenä.

Ainekset (2 kpl)

  • 1 kgomenaa (suomalainen)
  • 3 kpltuoretta chiliä
  • 2 dlruokosokeria
  • 1 dlomenasiiderietikkaa
  • 1 tlsinapinsiemeniä
  • 1 dlrusinoita
  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN15 min

Valmistaomenachutney näin:

Kuori ja lohko omenat. Poista chileistä siemenet ja hienonna palot.

Kaada kattilaan sokeri, etikka ja sinapinsiemenet. Kiehauta ja lisää omenat. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää rusinat, sitruunankuori ja suola. Keitä, kunnes omenat ovat pehmeitä.

Purkita chutney puhtaisiin lasitölkkeihin.

Säilytä viileässä.

MITÄ PIDIT?
2