2(2)
Omenachutney – makeankirpeä syysruokien lisuke
Gluteeniton
Kasvis
Laktoositon
Maidoton
Munaton
Vegaaninen
25 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 15 min
Makeankirpeä omenachutney on yksi syksyn suosikkisäilykkeistä. Tarjoa chutneya syysruokien, esimerkiksi pyttipannun lisäkkeenä.
1.9.2014
 |
Maku
Reseptin ainekset
2 kpl
1 kgomenaa (suomalainen)
3tuoretta chiliä
2 dlruokosokeria
1 dlomenasiiderietikkaa
1 tlsinapinsiemeniä
1 dlrusinoita
2 tlsitruunankuoriraastetta
1 tlsuolaa

Omenachutney ohje:

  1. Kuori ja lohko omenat. Poista chileistä siemenet ja hienonna palot.
  2. Kaada kattilaan sokeri, etikka ja sinapinsiemenet. Kiehauta ja lisää omenat. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää rusinat, sitruunankuori ja suola. Keitä, kunnes omenat ovat pehmeitä.
  3. Purkita omenachutney puhtaisiin lasitölkkeihin.
  4. Säilytä viileässä.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.