Omenachutney – makeankirpeä syysruokien lisuke
25 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
15 minMakeankirpeä omenachutney on yksi syksyn suosikkisäilykkeistä. Tarjoa chutneya syysruokien, esimerkiksi pyttipannun lisäkkeenä.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
2
Kuvat
Julkaistu 1.9.2014

Omenachutney – makeankirpeä syysruokien lisuke
Reseptin ainekset (2 kpl)
- 1 kgomenaa (suomalainen)
- 3tuoretta chiliä
- 2 dlruokosokeria
- 1 dlomenasiiderietikkaa
- 1 tlsinapinsiemeniä
- 1 dlrusinoita
- 2 tlsitruunankuoriraastetta
- 1 tlsuolaa
Omenachutney ohje:
- Kuori ja lohko omenat. Poista chileistä siemenet ja hienonna palot.
- Kaada kattilaan sokeri, etikka ja sinapinsiemenet. Kiehauta ja lisää omenat. Keitä noin 10 minuuttia. Lisää rusinat, sitruunankuori ja suola. Keitä, kunnes omenat ovat pehmeitä.
- Purkita omenachutney puhtaisiin lasitölkkeihin.
- Säilytä viileässä.