Maku

Omena-toscapiirakka on syksyn suussasulavin herkku! Lorauta taikinaan tilkka siideriä ja ylläty

1 h 15 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
45 min
Kun toscakakkuun sujauttaa omenakuutioita ja siideriä, tulee siitä entistä mehevämpi ja makoisampi. Omena-toscapiirakkaan ihastuu koko poppoo! Nappaa resepti.
3.8
1
Julkaistu: 18.8.2021


Ainekset (20 palaa)

  • 4–5 omenaa ( n. 500 g, kotimaisia)
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl jauhettua inkivääriä
  • 1 tl kardemummaa
  • ½ tl suolaa
  • 150 g voita tai margariinia
  • 2 dl fariinisokeria
  • 3munaa
  • 1½ dlomenasiideriä

Toscakuorrute

  • 50 gvoita
  • 100 gmantelilastuja
  • 1 dlsokeria
  • ½ dlkuohukermaa
  • 1 rklvehnäjauhoja
Tulosta

Omena-toscapiirakka leivotaan näin:

  1. Huuhtele omenat, poista siemenkota ja leikkaa kuutioiksi.
  2. Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli, inkivääri, kardemumma ja suola.
  3. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen välillä vatkaten.
  4. Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja siideriä. Nostele varovasti tasaiseksi. Sekoita joukkoon ⅔ omenapaloista.
  5. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 22 × 32 cm). Lisää pinnalle loput omenakuutiot. Paista 200-asteisessa uunissa puolikypsäksi, noin 30 minuuttia.
  6. Kiehauta kuorrutuksen aineet kattilassa välillä sekoittaen.
  7. Levitä kuuma kuorrutus kakun päälle. Paista uunissa vielä noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.

Vinkki!

Jos rakastat toscakuorrutetta, voit tuplata sen määrän.

1 kommentti