Omena-toscapiirakka on syksyn suussasulavin herkku! Lorauta taikinaan tilkka siideriä ja ylläty
1 h 15 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
45 minKun toscakakkuun sujauttaa omenakuutioita ja siideriä, tulee siitä entistä mehevämpi ja makoisampi. Omena-toscapiirakkaan ihastuu koko poppoo! Nappaa resepti.
KA
3.7
Kuvat
Julkaistu 18.8.2021

Omena-toscapiirakka on syksyn suussasulavin herkku! Lorauta taikinaan tilkka siideriä ja ylläty
Reseptin ainekset (20 palaa)
- 4–5 omenaa ( n. 500 g, kotimaisia)
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl kanelia
- 1 tl jauhettua inkivääriä
- 1 tl kardemummaa
- ½ tl suolaa
- 150 g voita tai margariinia
- 2 dl fariinisokeria
- 3munaa
- 1½ dlomenasiideriä
Toscakuorrute
- 50 gvoita
- 100 gmantelilastuja
- 1 dlsokeria
- ½ dlkuohukermaa
- 1 rklvehnäjauhoja
Omena-toscapiirakka – ohje:
- Huuhtele omenat, poista siemenkota ja leikkaa kuutioiksi.
- Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli, inkivääri, kardemumma ja suola.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen välillä vatkaten.
- Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja siideriä. Nostele varovasti tasaiseksi. Sekoita joukkoon ⅔ omenapaloista.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 22 × 32 cm). Lisää pinnalle loput omenakuutiot. Paista 200-asteisessa uunissa puolikypsäksi, noin 30 minuuttia.
- Kiehauta kuorrutuksen aineet kattilassa välillä sekoittaen.
- Levitä kuuma kuorrutus omena-toscapiirakan päälle. Paista uunissa vielä noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.
Vinkki!
Jos rakastat toscakuorrutetta, voit tuplata sen määrän.

Pehmeät omena-toscapullat
Maku

Korvapuustifanin omenapiirakka – suussasulavat kanelikierteet ja mehevä omenatäyte samassa kauniissa paketissa
Maku

Rommi-omenapiirakka – päivitä perinteinen omppupiirakka mausteisemmaksi jouluversioksi
Kotivinkki

Omenapiirakka – rakastettu klassikko täynnä makua
Maku

Nam! Omenapullapitkoa ei yksinkertaisesti pysty vastustamaan – kaneli ja vanilja maustavat juhlapitkon herkulliseksi
Meillä kotona

Toscakakku – pehmeä pohja ja rapea kuorrutus ovat rakastetun klassikon salaisuus
Maku

Punaherukat + toscakakku = oi nam! Puraise herukka-toscapalaa ja ihastu
Kotivinkki

Päärynäpiirakka – siiderissä keitetyt päärynät ja toscakuorrute tekevät tästä herkusta vastustamattoman
Maku