


Omena-toscapiirakka on syksyn suussasulavin herkku! Lorauta taikinaan tilkka siideriä ja ylläty
1 h 15 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 45 min
Kun toscakakkuun sujauttaa omenakuutioita ja siideriä, tulee siitä entistä mehevämpi ja makoisampi. Omena-toscapiirakkaan ihastuu koko poppoo! Nappaa resepti.
Reseptin ainekset
20 palaa
4–5
omenaa ( n. 500 g, kotimaisia)
5 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
2 tl
kanelia
1 tl
jauhettua inkivääriä
1 tl
kardemummaa
½ tl
suolaa
150 g
voita tai margariinia
2 dl
fariinisokeria
3
munaa
1½ dl
omenasiideriä
Toscakuorrute
50 g
voita
100 g
mantelilastuja
1 dl
sokeria
½ dl
kuohukermaa
1 rkl
vehnäjauhoja
Omena-toscapiirakka – ohje:
- Huuhtele omenat, poista siemenkota ja leikkaa kuutioiksi.
- Sekoita kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, kaneli, inkivääri, kardemumma ja suola.
- Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen välillä vatkaten.
- Lisää taikinaan vuorotellen jauhoseosta ja siideriä. Nostele varovasti tasaiseksi. Sekoita joukkoon ⅔ omenapaloista.
- Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan (noin 22 × 32 cm). Lisää pinnalle loput omenakuutiot. Paista 200-asteisessa uunissa puolikypsäksi, noin 30 minuuttia.
- Kiehauta kuorrutuksen aineet kattilassa välillä sekoittaen.
- Levitä kuuma kuorrutus omena-toscapiirakan päälle. Paista uunissa vielä noin 15 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin värin. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.
Vinkki!
Jos rakastat toscakuorrutetta, voit tuplata sen määrän.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat