Kotivinkki

Omena-toscapiiras

35 min
0
0

Omena-toscapiiras

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset

Pohja:

  • 125 glaktoositonta margariinia
  • sokeria
  • 2munaa
  • 3½ dlgluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 tlleivinjauhetta

Täyte:

  • 3omenaa

Toscaseos:

  • 100 glaktoositonta margariinia
  • 1½ dlsokeria
  • 2 rklgluteenitonta jauhoseosta
  • 2 rklriisijuomaa tai laktoositonta kermaa
  • 100 gmantelilastuja

Vuoan voiteluun:

  • laktoositonta margariinia

Tee näin

35 min
{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN35 min

1. Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää munat yksitellen vaahtoon koko ajan vatkaten.

3. Sekoita keskenään jauhoseos, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos taikinaan.

4. Voitele piirasvuoka ja levitä taikina vuokaan. Paista pohjaa 175-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

5. Pilko omenat ja lisää ne pohjan päälle.

6. Sekoita kattilassa kaikki toscaseoksen ainekset. Kuumenna seos ja keitä se sakeaksi.

7. Levitä toscaseos omenoiden päälle ja paista piirasta vielä 15–20 minuuttia.

8. Jäähdytä piirasta hieman ennen tarjoilua. Toscaseos on polttavan kuumaa.

Vinkki!

Vinkki: Ota kaikki raaka-aineet huoneenlämpöön tunti ennen leipomista. Pilko margariini pikkupaloiksi, niin se pehmenee ja lämpenee sopivasti ennen vatkaamista.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä