Omena-puolukkapiiras

Reseptin ainekset (8 annosta)
Pohja
- 3 dlvehnäjauhoja
- 1/2 dlsokeria
- 1 tlkardemummaa
- 150 gvoita
- 1 kplmunaa
Täyte
- 2 kplomenaa
- 3 dlpuolukoita
- 1 1/2 rklperunajauhoja
- 200 gkermaviiliä
- 1 dlsokeria
- 1 rklvaniljasokeria
- 3 kplmunaa
Muruseokseen
- 1 dlkaurahiutaleita
- 1/2 dlsokeria
- 1/2 tlkardemummaa
Mehevä omena-puolukkapiiras valmistuu näin:
Valmista pohja. Yhdistä kuivat aineet ja nypi ne viileän rasvan kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi. Säästä 1/4 taikinasta muruseosta varten.
Levitä taikina (Ø 26–28 cm) piirasvuokaan. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes se on saanut vähän väriä.
Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat kuutioiksi. Sekoita omenat ja puolukat keskenään. Lisää joukkoon perunajauhot ja sekoita hyvin. Kaada seos esipaistetulle piiraspohjalle.
Sekoita keskenään kermaviilii, sokerit ja munat. Kaada seos tasaisesti täytteen päälle.
Sekoita säästetyn pohjataikinan joukkoon kaurahiutaleet, sokeri ja kardemumma. Murenna seos omena-puolukkapiiraan pinnalle.
Paista omena-puolukkapiirasta noin 40 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes täyte on täysin hyytynyt.
Tarjoa omena-puolukkapiiras vähän jäähtyneenä. Jäähtyneenä tarjottavan piiraan täyte pysyy paremmin koossa, ja myös maut ovat ehtineet tekeytyä.