4,1(10)
Omena-puolukkapiiras
1 h 20 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 40 min
Ihana omena-puolukkapiiras yhdistää kaksi syksyn sesonkiherkkua! Tämän piirakan mehevyyden takaa kermaviilitäytteen ja murupäällisen yhdistelmä. Leivo tämä herkullinen piiras syksyistä kahvihetkeä ilahduttamaan!
11.10.2009
 |
Maku
Reseptin ainekset
8 annosta
Pohja
3 dlvehnäjauhoja
1/2 dlsokeria
1 tlkardemummaa
150 gvoita
1 kplmunaa
Täyte
2 kplomenaa
3 dlpuolukoita
1 1/2 rklperunajauhoja
200 gkermaviiliä
1 dlsokeria
1 rklvaniljasokeria
3 kplmunaa
Muruseokseen
1 dlkaurahiutaleita
1/2 dlsokeria
1/2 tlkardemummaa

Omena-puolukkapiiras – ohje:

  1. Valmista pohja. Yhdistä kuivat aineet ja nypi ne viileän rasvan kanssa murumaiseksi seokseksi. Lisää muna ja sekoita taikina tasaiseksi. Säästä 1/4 taikinasta muruseosta varten.
  2. Levitä taikina (Ø 26–28 cm) piirasvuokaan. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes se on saanut vähän väriä.
  3. Pese omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat kuutioiksi. Sekoita omenat ja puolukat keskenään. Lisää joukkoon perunajauhot ja sekoita hyvin. Kaada seos esipaistetulle piiraspohjalle.
  4. Sekoita keskenään kermaviilii, sokerit ja munat. Kaada seos tasaisesti täytteen päälle.
  5. Sekoita säästetyn pohjataikinan joukkoon kaurahiutaleet, sokeri ja kardemumma. Murenna seos omena-puolukkapiiraan pinnalle.
  6. Paista omena-puolukkapiirasta noin 40 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes täyte on täysin hyytynyt.
  7. Tarjoa omena-puolukkapiiras vähän jäähtyneenä. Jäähtyneenä tarjottavan piiraan täyte pysyy paremmin koossa, ja myös maut ovat ehtineet tekeytyä.

Piiraspohja kannattaa aina esipaistaa, tällöin se on varmasti kypsä kosteastakin täytteestä huolimatta. Perunajauhot sitovat kosteita hedelmä- ja marjatäytteitä.Piirastaikinaan voit lisätä kanelia, kardemummaa tai vaniljasokeria. Mausteet tuovat mukavan makulisän omena-puolukkapiiraaseen.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.