4(17)
Omena-puolukkakukkoset
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
11.9.2013
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 kpl
Taikina
150 gvoita
1 dlfariinisokeria
2 dlruisjauhoja
2 dlspelttijauhoja (puolikarkeita)
1 tlleivinjauhetta
1 kplmunaa
Täyte
500 gomenaa (hapokkaita, noin 9 dl kuutioituna)
1 rklvoita
3/4 dlfariinisokeria
1/2 tlkardemummaa
2 dlpuolukoita

Mittaa voi, fariinisokeri, jauhot ja leivinjauhe monitoimikoneen kulhoon. Aja ainekset leikkuuterällä muruiksi. (Voit valmistaa taikinan myös käsin nyppimällä.)

Lisää muna ja jatka sekoittamista, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Leivo taikina jauhotetulla pöydällä pötköksi. Jaa se 12 palaan. Pane palat voideltuihin muffinipellin vuokiin.

Taputtele ne jauhotetuin sormin vuokien pohjalle ja reunoille. Nosta taikinaa hieman myös vuokien yläpuolelle liepeiksi. Nosta pelti jääkaappiin.

Valmista täyte. Pese ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Sulata voi pannulla ja lisää fariinisokeri.

Paista omenat voi-sokeriseoksessa puolipehmeiksi. Lisää kardemumma ja puolukat. (Jos käytät pakastepuolukoita, anna seoksen kiehahtaa, jotta ylimääräinen neste haihtuu.) Jäähdytä.

Jaa täyte taikinakuoriin. Käännä taikinaliepeet täytteen päälle. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 25–30 minuuttia.

Irrota omena-puolukkakukkoset vasta jäähtyneinä, jotta ne eivät murene. Puinen veitsi on hyvä apuväline.

Tarjoa omena-puolukkakukkoset vaniljakastikkeen kanssa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo