Maku

Omena-puolukkakukkoset

55 min
4
0

Omena-puolukkakukkoset

Teksti Emilia Kolari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

Taikina

  • 150 gvoita
  • 1 dlfariinisokeria
  • 2 dlruisjauhoja
  • 2 dlspelttijauhoja (puolikarkeita)
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 kplmunaa

Täyte

  • 500 gomenaa (hapokkaita, noin 9 dl kuutioituna)
  • 1 rklvoita
  • 3/4 dlfariinisokeria
  • 1/2 tlkardemummaa
  • 2 dlpuolukoita

Tee näin

55 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN30 min

Mittaa voi, fariinisokeri, jauhot ja leivinjauhe monitoimikoneen kulhoon. Aja ainekset leikkuuterällä muruiksi. (Voit valmistaa taikinan myös käsin nyppimällä.)

Lisää muna ja jatka sekoittamista, kunnes taikinasta muodostuu pallo.

Leivo taikina jauhotetulla pöydällä pötköksi. Jaa se 12 palaan. Pane palat voideltuihin muffinipellin vuokiin.

Taputtele ne jauhotetuin sormin vuokien pohjalle ja reunoille. Nosta taikinaa hieman myös vuokien yläpuolelle liepeiksi. Nosta pelti jääkaappiin.

Valmista täyte. Pese ja leikkaa omenat pieniksi kuutioiksi. Sulata voi pannulla ja lisää fariinisokeri.

Paista omenat voi-sokeriseoksessa puolipehmeiksi. Lisää kardemumma ja puolukat. (Jos käytät pakastepuolukoita, anna seoksen kiehahtaa, jotta ylimääräinen neste haihtuu.) Jäähdytä.

Jaa täyte taikinakuoriin. Käännä taikinaliepeet täytteen päälle. Paista 200-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 25–30 minuuttia.

Irrota omena-puolukkakukkoset vasta jäähtyneinä, jotta ne eivät murene. Puinen veitsi on hyvä apuväline.

Tarjoa omena-puolukkakukkoset vaniljakastikkeen kanssa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä