Maku

Omena-puolukkakääretorttu

1 h 5 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
40 min
Puolukka, omena ja kääretorttu. Ei sen täydellisempää yhdistelmää varmaan olekaan.
3.9
1
Julkaistu: 20.12.2020


Reseptin ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 4 kplkananmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlruisjauhoja
  • 0,5 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 kplomenaa
  • 2 rklvoita
  • 2 rklsokeria
  • 1 tlkanelia

Täyte

  • 1,5 dlpuolukoita
  • 0,5 dlsokeria
  • 2 dlkermaa
  • 1 tlvaniljasokeria
Tulosta

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita taikina valmiiksi. 

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Sulata voi ja levitä se paperille. Ripottele sokeri ja kaneli tasaisesti koko alueelle. 

Poista omenien siemenkodat ja halkaise ne. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperille uunipellille. 

Kaada ja levitä valmis taikina omenakerroksen päälle. 

Paista 225-asteisessa uunissa 8 minuuttia. 

Ota leivinpaperi, jonkä päälle ripottelet sokeria. Kumoa torttu uunipelliltä sen päälle. Anna jäähtyä. 

Survo puolukat ja sokeri yhteen. Vatkaa kermavaahto, sekoita puolukkasurvoksen kanssa ja mausta vaniljasokerilla. 

Levitä puolukkatäyte tasaisesti tortun omenapuolen päälle. Kääri torttu leivinpaperin avulla rullalle. Painele tiiviiksi ja jätä kääreeseen kiedottuna asettumaan jääkaappiin ainakin tunniksi. 

1 kommentti