Maku

Omena-puolukkakääretorttu

1 h 5 min
4
1

Omena-puolukkakääretorttu

Puolukka, omena ja kääretorttu. Ei sen täydellisempää yhdistelmää varmaan olekaan.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

Pohja

  • 4 kplkananmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlruisjauhoja
  • 0,5 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 kplomenaa
  • 2 rklvoita
  • 2 rklsokeria
  • 1 tlkanelia

Täyte

  • 1,5 dlpuolukoita
  • 0,5 dlsokeria
  • 2 dlkermaa
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN40 min

Vaahdota kananmunat ja sokeri. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään ja sekoita taikina valmiiksi. 

Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Sulata voi ja levitä se paperille. Ripottele sokeri ja kaneli tasaisesti koko alueelle. 

Poista omenien siemenkodat ja halkaise ne. Viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperille uunipellille. 

Kaada ja levitä valmis taikina omenakerroksen päälle. 

Paista 225-asteisessa uunissa 8 minuuttia. 

Ota leivinpaperi, jonkä päälle ripottelet sokeria. Kumoa torttu uunipelliltä sen päälle. Anna jäähtyä. 

Survo puolukat ja sokeri yhteen. Vatkaa kermavaahto, sekoita puolukkasurvoksen kanssa ja mausta vaniljasokerilla. 

Levitä puolukkatäyte tasaisesti tortun omenapuolen päälle. Kääri torttu leivinpaperin avulla rullalle. Painele tiiviiksi ja jätä kääreeseen kiedottuna asettumaan jääkaappiin ainakin tunniksi. 

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä