Omena-puolukkahillo

4 h 45 min
5
0

Omena-puolukkahillo

GL
MA
MU
0
5
Makea omena ja kirpeä puolukka ovat toistensa parhaat kaverit, ainakin tässä hillossa. Kardemummalla ja vaniljalla maustettu herkkuhillo sulattaa sydämet talvisena puuroaamuna.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 kpl)

  • 1000 gpuolukoita
  • 1200 gomenaa (2 l paloiteltuna, siemenkodat poistettuna)
  • 1 kplvaniljatankoa
  • 1 tlkardemummaa (rouhittuna)
  • 2 dlvettä
  • 6 dlsokeria
  • 3 dlhillosokeria

Tee näin

4 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN4 h

Valmista omena-puolukkahillo näin:

Mittaa puolukat ja omenapalat kattilaan. Mittaa mausteet maustepussiin ja lisää kattilaan. Lisää vesi. Kiehauta ja anna kiehua välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Poista maustepussi.

Lisää kattilaan sokerit ja jatka keittämistä toiset 10 minuuttia. Kun omenat pehmenevät, voit soseuttaa hillon sileäksi. Halutessasi voit jättää hillon rakenteen rouheammaksi.

Purkita kuumana puhtaisiin purkkeihin ja sulje kannet. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

Säilytä omena-puolukkahillo kylmässä. Tällä ohjeella valmistuu noin kolme litraa hilloa.

Vinkki!

Voit myös soseuttaa hillon ennen purkitusta, jos tykkäät sileästä hillosta!

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä