Maku

Omena-puolukkahillo

4 h 45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
4 h
Makea omena ja kirpeä puolukka ovat toistensa parhaat kaverit, ainakin tässä hillossa. Kardemummalla ja vaniljalla maustettu herkkuhillo sulattaa sydämet talvisena puuroaamuna.
GL
MA
MU
3.9
0
Julkaistu: 24.10.2016


Ainekset (12 kpl)

  • 1000 gpuolukoita
  • 1200 gomenaa (2 l paloiteltuna, siemenkodat poistettuna)
  • 1 kplvaniljatankoa
  • 1 tlkardemummaa (rouhittuna)
  • 2 dlvettä
  • 6 dlsokeria
  • 3 dlhillosokeria
Tulosta

Valmista omena-puolukkahillo näin:

Mittaa puolukat ja omenapalat kattilaan. Mittaa mausteet maustepussiin ja lisää kattilaan. Lisää vesi. Kiehauta ja anna kiehua välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Poista maustepussi.

Lisää kattilaan sokerit ja jatka keittämistä toiset 10 minuuttia. Kun omenat pehmenevät, voit soseuttaa hillon sileäksi. Halutessasi voit jättää hillon rakenteen rouheammaksi.

Purkita kuumana puhtaisiin purkkeihin ja sulje kannet. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

Säilytä omena-puolukkahillo kylmässä. Tällä ohjeella valmistuu noin kolme litraa hilloa.

Voit myös soseuttaa hillon ennen purkitusta, jos tykkäät sileästä hillosta!

Kommentoi »