


Omena-puolukkahillo
4 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 4 h 0 min
Makea omena ja kirpeä puolukka ovat toistensa parhaat kaverit, ainakin tässä hillossa. Kardemummalla ja vaniljalla maustettu herkkuhillo sulattaa sydämet talvisena puuroaamuna.
Reseptin ainekset
12 kpl
1000 g
puolukoita
1200 g
omenaa (2 l paloiteltuna, siemenkodat poistettuna)
1 kpl
vaniljatankoa
1 tl
kardemummaa (rouhittuna)
2 dl
vettä
6 dl
sokeria
3 dl
hillosokeria
Omena-puolukkahillo – ohje:
- Mittaa puolukat ja omenapalat kattilaan. Mittaa mausteet maustepussiin ja lisää kattilaan. Lisää vesi. Kiehauta ja anna kiehua välillä sekoittaen noin 10 minuuttia. Poista maustepussi.
- Lisää kattilaan sokerit ja jatka keittämistä toiset 10 minuuttia. Kun omenat pehmenevät, voit soseuttaa hillon sileäksi. Halutessasi voit jättää hillon rakenteen rouheammaksi.
- Purkita kuumana puhtaisiin lasipurkkeihin ja sulje kannet. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.
- Säilytä omena-puolukkahillo kylmässä. Tällä ohjeella valmistuu noin kolme litraa hilloa.
Voit myös soseuttaa hillon ennen purkitusta, jos tykkäät sileästä hillosta!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat