Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Maku

Omena-murupiirakka – vastustamaton resepti, joka vie kielen mennessään

2 h
KA
4.63
1
Omena-murupiirakka on kerta kaikkiaan ihana! Tämän herkun täytteenä lymyilee itse tehtyä omenakompottia ja koko komeuden kruunaa kerros rapsakkaa murua.
Tulosta
Teksti Maku-toimitus
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto

Ainekset (8 annosta)

Taikina

  • 60 gvoita (pehmeää)
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 kplmuna (M-koko)
  • 2 3/4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlvaniljasokeria
  • 1/2 dlmaustamatonta jogurttia

Omenakompotti

  • 5 dlomenoita (kuorittuja ja pilkottuja)
  • 2 dlfariinisokeria
  • 4 rklsokeria
  • 3 rklvoita
  • 1 tlkanelia

Muruseos (crumble)

  • 50 gkylmää voita
  • 3/4 dlvehnäjauhoja (50 g)
  • 3/4 dlkaurahiutaleita (25 g)
  • 1/3 dlsokeria (25 g)

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Omena-murupiirakka valmistuu näin:

  1. Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää muna. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää vaahtoon jogurtti ja kuivat aineet siivilän läpi, varovasti sekoittaen. Kauli piirakkataikina vuokaan (Ø 24 cm). Nosta vuoka jääkaappin tunniksi.
  2. Valmista sillä aikaa kompotti. Mittaa kaikki aineet kattilaan, kuumenna seos kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä välillä sekoittaen 10–15 minuuttia, kunnes omenat ovat pehmenneet.
  3. Sekoita kaikki crumblen aineet keskenään murumaiseksi seokseksi.
  4. Peitä piirakkapohja alumiinifoliolla ja esipaista pohjaa 175-asteisessa uunissa 10 minuuttia.
  5. Poista folio. Levitä pohjalle omenakompotti ja crumble. Jatka paistamista noin 20 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja kauniin ruskea. Anna jäähtyä.
  6. Tarjoa omena-murupiirakan kanssa vaahdotetun mascarponen ja kerman sekoitusta sekä suolaista kinuskia.
MITÄ PIDIT?
4.63