Omena-kinuskikakku
1 h 10 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
1 h Helppo omena-kinuskikakku kätkee sisälleen kinuskisen omenatäytteen, ja mehevä kakku viimeistellään vielä kunnon kinuskihunnulla.
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 13.8.2016

Omena-kinuskikakku
Reseptin ainekset (12 palaa)
Taikina
- 115 gvoita
- 2 dlsokeria
- 2 kplmunaa
- 4 3/4 dlvehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- 1 tlkanelia
- 1 1/2 dlmaitoa
Lisäksi
- 4 kplomenaa (esim. Royal Gala)
- 1 1/2 dlkinuskia (esim. keitettyä maitotiivistettä)
Ota voi, munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön. Kuutioi omenat.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen, voitele ja jauhota n. 22-senttinen vuoka.
Vaahdota voi sokerin kanssa, lisää munat yksi kerrallaan samalla vatkaten.
Toisessa kulhossa yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli.
Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa, kahdessa erässä kumpaakin. Sekoita tasaiseksi.
Kaada taikinasta vähän yli puolet vuoan pohjalle, tasoita. Painele päälle omenakuutiot ja tiputtele päälle puolet kinuskista sinne tänne.
Levitä loput taikinasta päälle ja paista uunin keskitasolla n. 35-40 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.
Anna kakun jäähtyä, poista sitten vuoasta. Viimeistele kinuskikastikkeella.