3,8(56)
Omena-kinuskikakku
1 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h
Helppo omena-kinuskikakku kätkee sisälleen kinuskisen omenatäytteen, ja mehevä kakku viimeistellään vielä kunnon kinuskihunnulla.
13.8.2016
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 palaa
Taikina
115 gvoita
2 dlsokeria
2 kplmunaa
4 3/4 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
1 tlkanelia
1 1/2 dlmaitoa
Lisäksi
4 kplomenaa (esim. Royal Gala)
1 1/2 dlkinuskia (esim. keitettyä maitotiivistettä)

Omena-kinuskikakku – ohje:

  1. Ota voi, munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön. Kuutioi omenat.
  2. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen, voitele ja jauhota n. 22-senttinen vuoka.
  3. Vaahdota voi sokerin kanssa, lisää munat yksi kerrallaan samalla vatkaten.
  4. Toisessa kulhossa yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli. 
  5. Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa, kahdessa erässä kumpaakin. Sekoita tasaiseksi.
  6. Kaada taikinasta vähän yli puolet vuoan pohjalle, tasoita. Painele päälle omenakuutiot ja tiputtele päälle puolet kinuskista sinne tänne.
  7. Levitä loput taikinasta päälle ja paista uunin keskitasolla n. 35-40 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.
  8. Anna kakun jäähtyä, poista sitten vuoasta. Viimeistele kinuskikastikkeella.

Kokeilitko reseptiä? Kerro alla kommenteissa, mitä tykkäsit!

14 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.