


Omena-kinuskikakku
1 h 10 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h 0 min
Helppo omena-kinuskikakku kätkee sisälleen kinuskisen omenatäytteen, ja mehevä kakku viimeistellään vielä kunnon kinuskihunnulla.
Reseptin ainekset
12 palaa
Taikina
115 g
voita
2 dl
sokeria
2 kpl
munaa
4 3/4 dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 tl
kanelia
1 1/2 dl
maitoa
Lisäksi
4 kpl
omenaa (esim. Royal Gala)
1 1/2 dl
kinuskia (esim. keitettyä maitotiivistettä)
Omena-kinuskikakku – ohje:
- Ota voi, munat ja maito ajoissa huoneenlämpöön. Kuutioi omenat.
- Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen, voitele ja jauhota n. 22-senttinen vuoka.
- Vaahdota voi sokerin kanssa, lisää munat yksi kerrallaan samalla vatkaten.
- Toisessa kulhossa yhdistä jauhot, leivinjauhe ja kaneli.
- Lisää vaahdon joukkoon vuorotellen jauhoseosta ja maitoa, kahdessa erässä kumpaakin. Sekoita tasaiseksi.
- Kaada taikinasta vähän yli puolet vuoan pohjalle, tasoita. Painele päälle omenakuutiot ja tiputtele päälle puolet kinuskista sinne tänne.
- Levitä loput taikinasta päälle ja paista uunin keskitasolla n. 35-40 minuuttia tai kunnes keskelle työnnettyyn puutikkuun ei tartu taikinaa.
- Anna kakun jäähtyä, poista sitten vuoasta. Viimeistele kinuskikastikkeella.
Kokeilitko reseptiä? Kerro alla kommenteissa, mitä tykkäsit!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat