Kotivinkki

Uusi suosikkipullasi? Omar-pullat kiepautetaan kuin korvapuustit, mutta sisällä on toffeeyllätys

1 h 15 min
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
15 min
Jos rakastat Omar-karkkeja, testaa tämä ohje! Dr. Sugarin Omar-pullat kätkevät sisäänsä samettista ja ihanan lämmittävää toffeetäytettä. Leivo kerralla kunnon satsi ja herkuttele täydellisellä talvipäivän pullalla!
KA
0
0
Julkaistu: 23.2.2021


Ainekset (25 kpl )

  • ½ l kauramaitoa
  • 50 gtuorehiivaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rklkardemummaa
  • 13–14 dl vehnäjauhoja
  • 150 ghuoneenlämpöistä voita

Täyte

  • 1 dlkuohukermaa
  • 320 gOmar-toffeekaramelleja
  • 2 rklfariinisokeria

Lisäksi

  • 1muna voiteluun
  • mantelilastuja
Tulosta

Omar-pullat leivotaan näin:

  1. Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva maidon joukkoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita.
  2. Lisää jauhoja pari desiä kerrallaan. Kun taikina alkaa paksuuntua, lisää vain desi kerrallaan. Noin kymmenen desin jälkeen vaivaa pehmeä voi joukkoon. Vaivaa taikinaa 10–15 minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta.
  3. Peitä taikina liinalla ja anna nousta kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa 30–45 minuuttia.
  4. Valmista täyte. Kuumenna kuohukermaa kattilassa ja lisää karkit. Anna karkkien sulaa kermaan. Jätä täyte jähmettymään huoneenlämpöön tai viileään. Sekoittele välillä. Täydellinen levityskoostumus muistuttaa pehmeää voita. Jos täyte jähmettyy liikaa, voit lämmittää sitä uudelleen.
  5. Kumoa taikina pöydälle ja jaa kahteen osaan. Kauli suorakaiteen muotoiseksi. Levitä täytettä taikinan päälle jättäen reunoille tilaa. Ripottele hieman fariinisokeria pinnalle. Pyöritä taikina tiukaksi rullaksi ja leikkaa siitä noin kahden sentin paksuisia kiekkoja. Nosta kiekot muffinivuokiin. Voitele munalla ja ripottele pullille mantelilastuja. Paista Omar-pullat 225 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »