


Uusi suosikkipullasi? Omar-pullat kiepautetaan kuin korvapuustit, mutta sisällä on toffeeyllätys
1 h 15 min
{
Aktiivinen 1 h 0 min
Passiivinen 15 min
Jos rakastat Omar-karkkeja, testaa tämä ohje! Dr. Sugarin Omar-pullat kätkevät sisäänsä samettista ja ihanan lämmittävää toffeetäytettä. Leivo kerralla kunnon satsi ja herkuttele täydellisellä talvipäivän pullalla!
Reseptin ainekset
25 kpl
½ l
kauramaitoa
50 g
tuorehiivaa
2 dl
sokeria
1 tl
suolaa
1 rkl
kardemummaa
13–14 dl
vehnäjauhoja
150 g
huoneenlämpöistä voita
Täyte
1 dl
kuohukermaa
320 g
Omar-toffeekaramelleja
2 rkl
fariinisokeria
Lisäksi
1
muna voiteluun
mantelilastuja
Omar-pullat – ohje:
- Lämmitä kauramaito kädenlämpöiseksi. Sekoita hiiva maidon joukkoon. Lisää sokeri, suola ja kardemumma. Sekoita.
- Lisää jauhoja pari desiä kerrallaan. Kun taikina alkaa paksuuntua, lisää vain desi kerrallaan. Noin kymmenen desin jälkeen vaivaa pehmeä voi joukkoon. Vaivaa taikinaa 10–15 minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoilta.
- Peitä taikina liinalla ja anna nousta kaksinkertaiseksi lämpimässä, vedottomassa paikassa 30–45 minuuttia.
- Valmista täyte. Kuumenna kuohukermaa kattilassa ja lisää karkit. Anna karkkien sulaa kermaan. Jätä täyte jähmettymään huoneenlämpöön tai viileään. Sekoittele välillä. Täydellinen levityskoostumus muistuttaa pehmeää voita. Jos täyte jähmettyy liikaa, voit lämmittää sitä uudelleen.
- Kumoa taikina pöydälle ja jaa kahteen osaan. Kauli suorakaiteen muotoiseksi. Levitä täytettä taikinan päälle jättäen reunoille tilaa. Ripottele hieman fariinisokeria pinnalle. Pyöritä taikina tiukaksi rullaksi ja leikkaa siitä noin kahden sentin paksuisia kiekkoja. Nosta kiekot muffinivuokiin. Voitele munalla ja ripottele pullille mantelilastuja. Paista Omar-pullat 225 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
Vinkki!
Ota talteen myös ohje, jolla leivot parhaat perinteiset korvapuustit.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat