Kotivinkki

Ohut rosmariininäkkäri

1 h 25 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
45 min
Mausta juhlava näkkäri rosmariinilla.
5
0
Julkaistu: 2.12.2015


Ainekset (4 annosta)

  • 2 dlmaitoa
  • 1 rklvoita
  • 1 rkltummaa siirappia
  • ¼ (n. 12 g) pkttuorehiivaa
  • ½ tlsuolaa
  • 1 tlrosmariinia
  • 3 dltäysjyvävehnäjauhoja (grahamjauhoja)
  • 3 dlvehnäjauhoja
Tulosta

1. Sekoita maito, voi ja siirappi. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää seokseen suola, rosmariini ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.

2. Alusta vehnäjauhot taikinaan hyvin vaivaten. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä 30 minuuttia.

3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, leivo pötköksi ja jaa kymmeneen osaan. Kauli kukin osa ohueksi leiväksi, jonka halkaisija on noin 15–18 senttiä. Tee halutessasi keskelle reikä pienen jauhotetun lasin suulla.

4. Nosta kaksi leipää kerrallaan leivinpaperin päälle uunipellille. Pistele leivät kauttaaltaan haarukalla. Paista 275-asteisen uunin keskitasolla 3–4 minuuttia. Anna rosmariininäkkärin jäähtyä ilman leivinliinaa.

Suosittelemme myös näitä:

Kommentoi »