Kotivinkki

Ohut rosmariininäkkäri

1 h 25 min
0
0

Ohut rosmariininäkkäri

Mausta juhlava näkkäri rosmariinilla.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sami Repo
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 2 dlmaitoa
  • 1 rklvoita
  • 1 rkltummaa siirappia
  • ¼ (n. 12 g) pkttuorehiivaa
  • ½ tlsuolaa
  • 1 tlrosmariinia
  • 3 dltäysjyvävehnäjauhoja (grahamjauhoja)
  • 3 dlvehnäjauhoja

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN45 min

1. Sekoita maito, voi ja siirappi. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää seokseen suola, rosmariini ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.

2. Alusta vehnäjauhot taikinaan hyvin vaivaten. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä 30 minuuttia.

3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, leivo pötköksi ja jaa kymmeneen osaan. Kauli kukin osa ohueksi leiväksi, jonka halkaisija on noin 15–18 senttiä. Tee halutessasi keskelle reikä pienen jauhotetun lasin suulla.

4. Nosta kaksi leipää kerrallaan leivinpaperin päälle uunipellille. Pistele leivät kauttaaltaan haarukalla. Paista 275-asteisen uunin keskitasolla 3–4 minuuttia. Anna rosmariininäkkärin jäähtyä ilman leivinliinaa.

Suosittelemme myös näitä:

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä