Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Ohut rosmariininäkkäri

1 h 25 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 45 min

Mausta juhlava näkkäri rosmariinilla.

2.12.2015
Reseptin ainekset
4 annosta
2 dl
maitoa
1 rkl
voita
1 rkl
tummaa siirappia
¼ (n. 12 g) pkt
tuorehiivaa
½ tl
suolaa
1 tl
rosmariinia
3 dl
täysjyvävehnäjauhoja (grahamjauhoja)
3 dl
vehnäjauhoja

1. Sekoita maito, voi ja siirappi. Lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Lisää seokseen suola, rosmariini ja vehnäjauhot. Sekoita tasaiseksi.

2. Alusta vehnäjauhot taikinaan hyvin vaivaten. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä 30 minuuttia.

3. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle, leivo pötköksi ja jaa kymmeneen osaan. Kauli kukin osa ohueksi leiväksi, jonka halkaisija on noin 15–18 senttiä. Tee halutessasi keskelle reikä pienen jauhotetun lasin suulla.

4. Nosta kaksi leipää kerrallaan leivinpaperin päälle uunipellille. Pistele leivät kauttaaltaan haarukalla. Paista 275-asteisen uunin keskitasolla 3–4 minuuttia. Anna rosmariininäkkärin jäähtyä ilman leivinliinaa.

Suosittelemme myös näitä:

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt