Maku

Porkkanalaatikko ilman riisiä

2 h 15 min
KA
3.71
0

Maukkaan porkkanalaatikon voi valmistaa myös ilman riisiä, nimittäin ohrasuurimoista. Ohra antaa joululaatikolle kivan uudenlaisen rakenteen ja maun. Suosittelemme kokeilemaan!
Tulosta
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Sari Tammikari

Ainekset (8 annosta)

Porkkanalaatikko ilman riisiä

  • 750 gporkkanaa
  • 3 dlohrasuurimoita
  • 10 dlvettä
  • 1 1/2 dlkevytmaitoa
  • 1 tlsuolaa
  • 1 kplmunaa
  • 2 rklsokeria
  • 1/2 rklsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1/4 tljauhettua muskottipähkinää

Pinnalle

  • 2 rklvoita
  • 2 rklkorppujauhoja

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Näin valmistat porkkanalaatikon ilman riisiä:

  1. Kuori porkkanat ja keitä ne kypsiksi.
  2. Valmista ohrapuuro. Kiehauta vesi. Lisää suurimot ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes suurimot turpoavat. Lisää maito ja hauduta puuroa noin tunnin ajan. Sekoita välillä hauduttamisen aikana. Mausta valmis puuro suolalla.
  3. Survo tai soseuta kypsät porkkanat yleiskoneella. Yhdistä porkkanasoseeseen valmis ohrapuuro.
  4. Lisää kananmuna ja mausteet ja ohenna tarvittaessa maidolla.
  5. Voitele matala paistonkestävä uunivuoka. Kumoa massa vuokaan.
  6. Ripottele päälle voinokareita ja korppujauhoa.
  7. Paista ohra-porkkanalaatikkoa 180 asteessa reilu tunti.

Vinkki!

Valmista perinteinen porkkanalaatikko suositulla reseptillämme!

MITÄ PIDIT?
3.71