Maku

Nuudelisalaatti

2 h 30 min
3.6
0

Nuudelisalaatti

GL
KA
LA
MA
MU
0
3.6
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 120 griisinuudeleita
  • 150 gsokeriherneenpalkoja
  • 1/2 kplpunasipulia
  • 1/2 kplvihreää paprikaa
  • 1/2 kplpunaista paprikaa
  • 140 gvesikastanjoita
  • 5 kplkevätsipulia
  • 1/2 kpltuoretta chiliä
  • 1 dltuoretta basilikaa (hienonnettuna)

Kastike

  • 3 rklmakeaa chilikastiketta
  • 2 rkllimettimehua
  • 1 rklseesamiöljyä
  • 1 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h

Liota riisinuudeleita kylmässä vedessä 10 minuuttia. Valuta nuudelit ja keitä kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan (noin 2 minuuttia). Kumoa siivilään ja huuhtele kylmällä vedellä. Valuta.
Kiehauta sokeriherneenpalot vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja huuhtele siivilässä kylmällä vedellä. Jos käytät pakastettuja palkoja, voit lisätä ne jäisinä suoraan salaattiin.
Sekoita salaattikulhon pohjalla kastikkeen aineet keskenään.
Kuori punasipuli, halkaise se ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Paloittele huuhdellut paprikat. Valuta vesikastanjat ja viipaloi ne. Silppua kevätsipulit ja halkaistu, siemenetön chili. Sekoita kaikki ainekset kastikkeeseen. Peitä nuudelisalaatti ja anna maustua viileässä pari tuntia tai seuraavaan päivään.

MITÄ PIDIT?
3.6
Katso myös nämä