Maku

Nuudelisalaatti lohella ja kasviksilla – tuo Aasian herkulliset maut lautasellesi simppelin salaatin muodossa

40 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
10 min
Nuudelisalaattiin sopivat kaikenlaiset nuudelit. Salaatti on helppo napata mukaan myös evääksi, sillä se ei hätkähdä hetkellistä seisottamista. Päinvastoin, salaatin makujen on hyvä antaa tekeytyä jonkin aikaa ennen syömistä. Voit kokeilla lohen sijasta myös siikaa tai kuhaa.
MA
MU
3.8
0


Ainekset (4 annosta)

  • 400 gkirjolohifileetä
  • 2 tlseesamiöljyä
  • 1 tlhienoa merisuolaa
  • 2 rklseesaminsiemeniä
  • 250 gnuudeleita
  • 150 gkesäkaalia
  • 2porkkanaa
  • 1chili
  • 1 rkukorianteria

Kastike

  • 1sitruunan mehu
  • ½ dlsoijakastiketta
  • 2 tlseesamiöljyä
  • ¼ tlinkivääriä raastettuna
Tulosta

Nuudelisalaatti valmistetaan näin:

  1. Poista lohesta nahka ja ruodot. Leikkaa filee kolmen sentin paloiksi. Sivele palat öljyllä, mausta suolalla ja ripottele päälle seesaminsiemenet. Paahda kalapaloja 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.
  2. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Anna jäähtyä haaleaksi. Suikaloi kaali ja porkkanat. Silppua chili ja korianteri. Kääntele kasvikset ja nuudelit keskenään.
  3. Yhdistä kastikkeen ainekset toisiinsa ja kaada salaatin päälle. Lisää pinnalle lohipalat.
MITÄ PIDIT?
3.75
Kommentoi »