Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Nutellarullat – kun torttu kohtaa nutellan, ­syntyy suussasulava kierre!

50 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 10 min

Hauskat tortturullat täytetään itse tehdyllä nutellalla. Nämä katoavat hetkessä lautaselta!

Reseptin ainekset
10 kappaletta
Itse tehty nutella
200 g
hasselpähkinöitä
1 rkl
rypsiöljyä
200 g
tummaa suklaata
2 dl
kondensoitua maitoa
1 tl
vaniljajauhetta
⅓ tl
suolaa
2–3 rkl
kuumaa vettä
Nutellarullat
1 pkt
lehti- tai torttutaikina-levyjä (500 g, pakaste)
1½ dl
itse tehtyä nutellaa
Viimeistely
tomusokeria

Tee ensin nutella. Levitä pähkinät leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda hasselpähkinät 200 asteessa noin 10 minuuttia. Pyörittele pähkinöitä pyyhkeen välissä ja nypi irtoavat kuoret pois.

Jauha pähkinät tehosekoittimessa hienoksi jauheeksi, lisää hieman öljyä, jotta jauhe muuttuu pähkinävoiksi.

Sulata suklaa ja jäähdytä. Kaada suklaasula pähkinävoin joukkoon. Lisää kondensoitu maito, vaniljajauhe ja suola. Mikäli tahna on liian paksua, lisää kuumaa vettä, jotta saat rakenteesta levittyvän. Purkita ja säilytä jääkaapissa.

Leivo tortut. Sulata voitaikina­levyt pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa levyt neliöiksi. Kauli neliöitä hieman ohuemmiksi. Leikkaa neliöön viiltoja noin sentin välein, niin että reunat pysyvät ehjinä.

Lusikoi nutellaan neliön reunaan viiltojen vastaisesti. Kierrä levy rullalle, niin että nutella jää rullan sisään ja viillot raidoittavat pinnaan. Nipistä rullien päät kiinni esimerkiksi haarukalla.

Paista 225 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. ­Viimeistele nutellarullat tomu­sokerilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt