


Pikana pöytään
Parinkymmenen minuutin tomaattipasta − maukas kastike valmistuu pastan kiehuessa
20 min
Nopea ja edullinen tomaattipasta syntyy cucina povera -hengessä vaatimattomista raaka-aineista, mausta tinkimättä. Paistettu leipämuru korvaa juuston, joten annos on myös vegaaninen.
Mikä ihmeen ”cucina povera”?
Cucina povera on italialainen ruokafilosofia ja perinne, jossa korostetaan yksinkertaisista ja edullisista raaka-aineista valmistettuja aterioita. Tämä keittiötyyli syntyi alun perin Italian maaseuduilla ja köyhemmissä yhteisöissä, joissa ihmiset tekivät ruokaa siitä, mitä oli helposti saatavilla – kuten kauden kasviksista, leivän tähteistä, pavuista, viljoista ja edullisista eläinosista.
Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
pastaa (esim. penne tai rigatoni)
Kastike
4
valkosipulinkynttä
2
punasipulia
1
punainen chilipalko (tai ½ tl chilirouhetta)
1 rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
4 rkl
oliiviöljyä
4 rkl
tomaattipyreetä
2 dl
pastan keitinvettä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2 tl
oreganoa
½–1 tl
suolaa
½ tl
sokeria
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
2
viipaletta vaaleaa leipää
1 dl
persiljaa hienonnettuna
2 rkl
oliiviöljyä
Nopea tomaattipasta − ohje:
- Valmista ensin leipämurut. Hienonna leipäpalat muruksi. Hienonna persilja.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista leipämurut rapeaksi. Lisää persilja sekaan ja siirrä pannu sivuun.
- Keitä pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja viipaloi sipuli. Hienonna chili. Puolita kirsikkatomaatit.
- Kuumenna öljy pannulla, lisää sipulit ja chili. Paista, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää tomaattipyree pannulle. Kuumenna sekoittaen 1 minuutti. Lisää vesi ja etikka, keitä kastiketta kasaan noin 4 minuuttia. Mausta oreganolla, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
- Siivilöi pasta. Sekoita kastike ja kirsikkatomaatit pastan joukkoon. Lisää murupaistosta annosten pinnalle ennen tarjoamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat