Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Pikana pöytään

Parinkymmenen minuutin tomaattipasta − maukas kastike valmistuu pastan kiehuessa

20 min

Nopea ja edullinen tomaattipasta syntyy cucina povera -hengessä vaatimattomista raaka-aineista, mausta tinkimättä. Paistettu leipämuru korvaa juuston, joten annos on myös vegaaninen.

30.1.2025

Mikä ihmeen ”cucina povera”?

Cucina povera on italialainen ruokafilosofia ja perinne, jossa korostetaan yksinkertaisista ja edullisista raaka-aineista valmistettuja aterioita. Tämä keittiötyyli syntyi alun perin Italian maaseuduilla ja köyhemmissä yhteisöissä, joissa ihmiset tekivät ruokaa siitä, mitä oli helposti saatavilla – kuten kauden kasviksista, leivän tähteistä, pavuista, viljoista ja edullisista eläinosista.

Reseptin ainekset
4 annosta
400 g
pastaa (esim. penne tai rigatoni)
Kastike
4
valkosipulinkynttä
2
punasipulia
1
punainen chilipalko (tai ½ tl chilirouhetta)
1 rs (200 g)
kirsikkatomaatteja
4 rkl
oliiviöljyä
4 rkl
tomaattipyreetä
2 dl
pastan keitinvettä
1 rkl
balsamiviinietikkaa
2 tl
oreganoa
½–1 tl
suolaa
½ tl
sokeria
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
2
viipaletta vaaleaa leipää
1 dl
persiljaa hienonnettuna
2 rkl
oliiviöljyä

Nopea tomaattipasta − ohje:

  1. Valmista ensin leipämurut. Hienonna leipäpalat muruksi. Hienonna persilja.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja paista leipämurut rapeaksi. Lisää persilja sekaan ja siirrä pannu sivuun.
  3. Keitä pasta suolatussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuori ja viipaloi sipuli. Hienonna chili. Puolita kirsikkatomaatit.
  5. Kuumenna öljy pannulla, lisää sipulit ja chili. Paista, kunnes sipulit pehmenevät. Lisää tomaattipyree pannulle. Kuumenna sekoittaen 1 minuutti. Lisää vesi ja etikka, keitä kastiketta kasaan noin 4 minuuttia. Mausta oreganolla, suolalla, sokerilla ja mustapippurilla.
  6. Siivilöi pasta. Sekoita kastike ja kirsikkatomaatit pastan joukkoon. Lisää murupaistosta annosten pinnalle ennen tarjoamista.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt