Maku

Nina Lincolnin suklaakakku – voittamaton klassikko valmistuu pakastimessa

8 h 30 min
3.75
1

Mallin, tyyli-ikonin ja formulakuski Jochen Rindtin vaimon Nina Rindtin (os. Lincoln) suklaa-juustotortun ohje on kulkeutunut Suomeen ilmeisesti perheen suomalaisen au pairin matkassa. Tämä ohje on suurennettu isompaan vuokaan sopivaksi.
Tulosta
Kuvat Hannes Paananen

Ainekset (15 annosta)

Pohja

  • 200 gsuklaakeksejä
  • 100 gvoita

Täyte

  • 300 gtummaa suklaata
  • 300 gmaustamatonta tuorejuustoa (ei kevyttä)
  • 3munaa (M-koko)
  • 2 ½ dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 2 ½ dlkuohukermaa

Koristelu

  • 500 gsuklaatryffeleitä
  • syötävää metallipölyä
  • tummaa suklaata

Tee näin

8 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN8 h

Nina Lincolnin suklaakakku valmistuu näin:

  1. Murskaa keksit monitoimikoneessa. Sulata voi ja yhdistä keksimuruun. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (Ø 24–26 cm) pohjalle. Nosta jääkaappiin.
  2. Sulata paloiteltu suklaa miedolla teholla mikrossa tai kattilassa vesihauteessa. Notkista tuorejuusto kulhossa.
  3. Erottele munista keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset tuorejuuston joukkoon yksi kerrallaan vatkaten. Mausta seos 1 ½ desillä sokeria ja vaniljasokerilla. Lisää sitten suklaasula. Sekoita tasaiseksi.
  4. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi puhtaassa kulhossa ja puhtailla vatkaimilla. Lisää 1 dl sokeria ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa ja kiiltävää. Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi samoilla vatkaimilla.
  5. Yhdistä suklaatäytteeseen kerma- ja valkuaisvaahdot varovasti lastalla nostellen.
  6. Levitä täyte keksipohjan päälle vuokaan. Peitä vuoka hyvin foliolla ja nosta pakastimeen ainakin yön yli. Voit valmistaa kakun valmiiksi pakastimeen useita päiviä ennen tarjoamista.
  7. Koristele kakku suklaatryffeleillä ja suklaarouheella. Voit halutessasi sivellä tryffeleiden pintaan hieman metallipölyä.

Vinkki!

Alkuperäisessä ohjeessa pohja on tehty grahamkekseistä, mutta suklaakekseillä kakusta tulee vielä suklaisempi.

MITÄ PIDIT?
3.75