


Kesäherkku
Mehukas ja kermaisa nektariinikakku – kuin rakastetut Budabest-leivokset kakun muodossa!
1 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 30 min
Budabest-leivokset muuntautuvat kakun muotoon! Ihanan värikäs ja mehevä nektariinikakku valmistuu lusikoimalla pohjien väliin kermavaahtoa ja nektariineja.
Reseptin ainekset
6−8 annosta
4 (150 g)
valkuaista
3 dl
sokeria
60 g
hasselpähkinärouhetta
60 g
mantelijauhetta
2 rkl
maissitärkkelystä
Täyte ja koristelu
4 dl
vispikermaa
6
nektariinia
tuoretta minttua
Nektariinikakku – ohje:
- Vaahdota valkuaiset ja puolet sokerista lujaksi vaahdoksi. Lisää loput sokerista ja jatka vaahdottamista muutama minuutti.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele ne varovasti valkuaisvaahtoon. Lusikoi taikina pursotinpussiin.
- Piirrä kahdelle leivinpaperille yhteensä neljä ympyrää (ø 18 cm) ja pursota sormenpaksuisia nauhoja vieri viereen ympyrän ulkoreunalta kohti sisusta.
- Paista pohjia 170-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia. Pinnan tulee olla kuiva ja keskustan pehmeä. Jäähdytä pohjat.
- Vatkaa kerma tukevaksi vaahdoksi. Huuhtele ja halkaise nektariinit. Poista kivi ja paloittele hedelmäliha. Kokoa kakku lusikoimalla pohjien väliin kermavaahtoa ja nektariineja. Lisää loppu kerma kakun päälle. Koristele nektariineilla ja mintulla.
Vinkki!
Mikäli pohja sattuu paistumaan kovaksi, täytä kakku ja anna täytteen pehmentää pohjaa hetki jääkaapissa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat