


Nektariini-mansikkabrita
Mansikkabrita maistuu kesältä. Nektariinit kruunaavat makean mehukkuuden.
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen samalla vatkaten. 2. Sekoita jauhot keskenään. Lisää ne rasvavaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Sekoita taikinaan lopuksi maito.
3. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. 4. Vatkaa valkuaiset puhtaassa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri vaahdotuksen loppuvaiheessa. Levitä valkuaisvaahto taikinan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastut. 5. Kypsennä pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes marenki on saanut kauniin värin. 6. Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi. Lisää rahka ja sokeri. Paloittele mansikat ja nektariinit. 7. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja poikittain kahteen osaan. Nosta toinen osa tarjoiluastialle. Levitä päälle täyte sekä mansikka- ja nektariinipalat. Nosta päälle toinen osa. Koristele mansikoilla, mintulla ja tomusokerilla.