Maku

Lämpöä lootaan! Nduja-peltimakaronilaatikko on arjen pelastaja mausteisen ruoan ystäville

50 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
40 min
Kun makaronilaatikon valmistaa pellillä tai laakeassa vuoassa, herkullista rapeaa pintaa tulee enemmän. Italialainen tulinen nduja-salamitahna antaa laatikolle pikanttia makua.
3.8
0
Julkaistu: 10.10.2022


Reseptin ainekset (4 annosta)

  • ½ ps (à 400 g)makaronia
  • 1punasipuli
  • 2valkosipulinkynttä
  • 5 rklnduja-tahnaa
  • 150 gjuustoraastetta (esim. emmental-mozzarella)
  • 1 tlk (400 g)säilöttyjä kirsikkatomaatteja
  • 1 rkubasilikaa
  • 1 rkuoreganoa

Munamaito

  • 2munaa
  • 5 dlmaitoa tai kaurajuomaa
  • 1 tlsuolaa
Tulosta

Nduja-peltimakaronilaatikko

  1. Levitä raa’at makaronit leivinpaperilla päällystetyn tai voidellun laakean pellin tai uunivuoan (noin 25 × 30 cm) pohjalle.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  3. Ripottele sipulit ja 100 g juustoraasteesta makaronien päälle. Lusikoi päälle nduja-tahna nokareina ja kirsikkatomaatit liemineen.
  4. Revi tai hienonna puolet yrteistä ja ripottele pellille.
  5. Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää maito tai kaurajuoma sekä suola ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos pellille tasaisesti.
  6. Ripottele loput juustoraasteesta (50 g) pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia, kunnes makaronit ovat pehmenneet, munamaito on hyytynyt ja pinta ruskistunut.
  7. Viimeistele lopuilla yrteillä.

Vinkki!

Voit valmistaa laatikon myös uunipannulla. Ainekset kannattaa silloin tuplata, munia riittää yhteensä kolme.

Kommentoi »