


Lämpöä lootaan! Nduja-peltimakaronilaatikko on arjen pelastaja mausteisen ruoan ystäville
50 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 40 min
Kun makaronilaatikon valmistaa pellillä tai laakeassa vuoassa, herkullista rapeaa pintaa tulee enemmän. Italialainen tulinen nduja-salamitahna antaa laatikolle pikanttia makua.
Reseptin ainekset
4 annosta
½ ps (à 400 g)
makaronia
1
punasipuli
2
valkosipulinkynttä
5 rkl
nduja-tahnaa
150 g
juustoraastetta (esim. emmental-mozzarella)
1 tlk (400 g)
säilöttyjä kirsikkatomaatteja
1 rku
basilikaa
1 rku
oreganoa
Munamaito
2
munaa
5 dl
maitoa tai kaurajuomaa
1 tl
suolaa
Nduja-peltimakaronilaatikko – ohje:
- Levitä raa’at makaronit leivinpaperilla päällystetyn tai voidellun laakean pellin tai uunivuoan (noin 25 × 30 cm) pohjalle.
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Ripottele sipulit ja 100 g juustoraasteesta makaronien päälle. Lusikoi päälle nduja-tahna nokareina ja kirsikkatomaatit liemineen.
- Revi tai hienonna puolet yrteistä ja ripottele pellille.
- Riko munat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää maito tai kaurajuoma sekä suola ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos pellille tasaisesti.
- Ripottele loput juustoraasteesta (50 g) pinnalle. Paista 225-asteisessa uunissa 35–40 minuuttia, kunnes makaronit ovat pehmenneet, munamaito on hyytynyt ja pinta ruskistunut.
- Viimeistele lopuilla yrteillä.
Vinkit!
- Voit valmistaa laatikon myös uunipannulla. Ainekset kannattaa silloin tuplata, munia riittää yhteensä kolme.
- Katso myös perinteisen, lempeänmakuisen makaronilaatikon resepti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat