Maku

Nauvon limppu – sopivan makea leipä, jota on pakko santsata!

2 h 5 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 45 min
Nauvon limppu eli saaristolaisleipä on paras pari suolaisille kalaherkuille! Herkullisuuden lisäksi leipä on superhelppo tehdä, sillä se vain sekoitetaan, kohotetaan ja työnnetään sitten uuniin.
MU
4.3
1
Julkaistu: 13.12.2018


Ainekset (12 annosta)

Nauvon limppu

  • 5 dlpiimää
  • 1 pskuivahiivaa
  • 1 dltummaa siirappia tai leipäsiirappia
  • ½ rklsuolaa
  • 1 ½ dlkaljamaltaita
  • 1 ½ dlkauraleseitä
  • 1 ½ dlruisjauhoja
  • 5 dlvehnäjauhoja

Voitelu

  • 2 rklvettä
  • 2 rklsiirappia
Tulosta

Nauvon limppu tehdään näin:

  1. Lämmitä piimä 42-asteiseksi. Sekoita piimän joukkoon hiiva, siirappi, suola, maltaat, leseet, ruis- ja vehnäjauhot. Taikina jää kosteaksi.
  2. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa liinan alla 45 minuuttia.
  3. Kumoa ja levitä taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (tilavuus 2 litraa).
  4. Paista leipää uunin alimmalla tasolla 175 asteessa tunnin ajan.
  5. Kun leipä on paistunut 45 minuuttia, nosta vuoka uunista ja sivele pinta lämpimällä vesi-siirappiseoksella. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia.
  6. Nosta Nauvon limppu ritilälle liinan alle jäähtymään.

Leikkaa Nauvon limppu tarjolle viipaleiksi tai ota kuvan tyyliin piparkakkumuotilla kuvioita ja käytä reunat vaikka krutongeiksi.

1 kommentti