Nauvon limppu – sopivan makea leipä, jota on pakko santsata!
Munaton
Kasvis
2 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 45 min
Nauvon limppu eli saaristolaisleipä on paras pari suolaisille kalaherkuille! Herkullisuuden lisäksi leipä on superhelppo tehdä, sillä se vain sekoitetaan, kohotetaan ja työnnetään sitten uuniin.

Reseptin ainekset 12 annosta
Nauvon limppu
5 dlpiimää
1 pskuivahiivaa
1 dltummaa siirappia tai leipäsiirappia
½ rklsuolaa
1 ½ dlkaljamaltaita
1 ½ dlkauraleseitä
1 ½ dlruisjauhoja
5 dlvehnäjauhoja
Voitelu
2 rklvettä
2 rklsiirappia
Nauvon limppu – ohje:
- Lämmitä piimä 42-asteiseksi. Sekoita piimän joukkoon hiiva, siirappi, suola, maltaat, leseet, ruis- ja vehnäjauhot. Taikina jää kosteaksi.
- Kohota taikinaa lämpimässä paikassa liinan alla 45 minuuttia.
- Kumoa ja levitä taikina voideltuun tai leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan (tilavuus 2 litraa).
- Paista leipää uunin alimmalla tasolla 175 asteessa tunnin ajan.
- Kun leipä on paistunut 45 minuuttia, nosta vuoka uunista ja sivele pinta lämpimällä vesi-siirappiseoksella. Jatka paistamista vielä 15 minuuttia.
- Nosta Nauvon limppu ritilälle liinan alle jäähtymään.
Leikkaa Nauvon limppu tarjolle viipaleiksi tai ota kuvan tyyliin piparkakkumuotilla kuvioita ja käytä reunat vaikka krutongeiksi.