Maku

Napolilainen tomaattikastike pizzan päälle – et tarvitse edes hellaa!

2 h 10 min
{
Aktiivinen10 min
Passiivinen2 h
Napolilainen tomaattikastike pizzaa varten valmistuu ällistyttävän helposti. Osta purkillinen San Marzano -tomaatteja, soseuta, mausta ja malta hetki. Tällä ohjeella onnistut kuten Napolissa!
VE
3.75
0
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki


Ainekset (4–5 annosta)

Napolilainen tomaattikastike

  • 400 gkokonaisia San Marzano -tomaatteja (esim. Mutti)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 1 pienivalkosipulinkynsi
  • 20basilikanlehteä
Tulosta

Napolilainen tomaattikastike valmistuu näin helposti:

  1. Mittaa tomaatit, suola ja oliiviöljy kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tai käsin puristelemalla.
  2. Puolita valkosipuli, hienonna basilikanlehdet ja lisää molemmat kastikkeeseen.
  3. Nosta napolilainen tomaattikastike jääkaappiin maustumaan. Se voi olla siellä jopa pari päivää, mutta vähintään tarvitset pari tuntia. Poista valkosipuli ennen käyttöä.
MITÄ PIDIT?
3.75