Maku

Napolilainen pizzapohja – näin saat yhtä herkullista kuin pizzan synnyinseuduilla!

14 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
14 h
Napolilainen pizzapohja kaipaa vain oikeanlaisia jauhoja, aikaa ja rakkautta. Vaivaa taikina huolellisesti ja anna sen kohota kaikessa rauhassa huoneenlämmössä 12 tuntia. Hidas nostatus antaa napolilaiselle pizzapohjalle juuri sen oikean maun ja rakenteen. Mamma mia miten hyvää!
VE
3.2
1
Julkaistu: 24.10.2018


Ainekset (4 annosta)

Napolilainen pizzapohja

  • 7 1/2 dlvehnäjauhoja (500 g, tipo 00 -jauhoja)
  • 3/4 tlkuivahiivaa
  • 3 1/2 dlkylmää vettä
  • 1 1/2 tlsuolaa
  • 1 rkloliiviöljyä
Tulosta

Napolilainen pizzapohja leivotaan näin:

  1. Mittaa jauhot ja hiiva yleiskoneen kulhoon ja käynnistä kone. Lisää 3 dl vettä ja anna koneen käydä hitaasti. Liuota suola loppuun veteen ja lisää taikinaan. Lisää lopuksi öljy. Vaivaa taikinaa hitaalla nopeudella 5–10 minuuttia. Lisää tarvittaessa jauhoja lusikallinen kerrallaan.
  2. Nosta vaivattu taikina kevyesti jauhotettuun, kannelliseen rasiaan, jossa on hyvin kohoamisvaraa. Sulje rasia ilmatiiviisti. Kohota taikinaa huoneenlämmössä 10–12 tuntia.
  3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja muotoile palloksi. Älä enää vaivaa vaan käsittele vain sen verran kuin on välttämätöntä. Jaa taikinapallo neljään osaan ja muotoile palat pyöreiksi ”kiekoiksi”. Nosta kiekot jauhotetulle leivinpaperille ja jätä leviämisvaraa. Jauhota pinnat ja peitä taikinat kostealla leivinliinalla. Kohota huoneenlämmössä vielä 2 tuntia.
  4. Taputtele taikinat sormin painellen pizzapohjiksi (ø 30 cm). Aloita keskeltä ja etene kohti reunaa. Painele pohja ohueksi, mutta jätä reunat paksummiksi.
  5. Levitä pohjalle haluamasi täytteet ja paista 275–300 asteisessa uunissa 4–8 minuuttia.

Vinkki!

Aito napolilainen pizzapohja valmistetaan aina tipo 00 -vehnäjauhoista, sillä niiden jauhatus ja proteiinipitoisuus sopivat pitkään kohotukseen. Helpoiten taikinan saa vaivattua koneella, mutta voit toki tehdä sen myös käsin. Vaivaa taikinaa tuolloin vähintään 10 minuuttia.

1 kommentti