Kotivinkki

Nallekarhu-munakas

20 min
0
0

Nallekarhu-munakas

Tee suloinen nallekarhu-munakas yhdessä pikkukokkien kanssa. Nallekarhutahna syntyy hiillostetusta lohesta ja raejuustosta. Peiton koristeet tehdään tillisilpusta.
Teksti Marja Samuli
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (2-4 annosta)

  • 150-200 ghiillostettua tai lämminsavulohta
  • 100-150 graejuustoa
  • suolaa
  • rouhittua valkopippuria

Munakaspeitto

  • 4kananmunaa
  • 2 rklvettä tai maitoa
  • ripaus suolaa
  • rouhittua valkopippuria
  • 1-2 rklsilputtua tuoretta tilliä

Lisäksi

  • öljyä paistamiseen
  • kokonaisia maustepippureita

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

1. Soseuta ruodoton lohi ja raejuusto monitoimikoneen kulhossa tasaiseksi tahnaksi. Mausta maun mukaan suolalla ja rouhitulla valkopippurilla.

2. Muotoile massasta lautasille nallejen päät ja vartalot kostutetuin käsin. Aseta nalleille silmät mustapippureista.

3. Riko munat kulhoon ja sekoita haarukalla rakenne rikki. Lisää vesi tai maito, mausteet ja tillisilppu.

4. Kuumenna pannu kuumaksi, lisää öljyä ja kaada munakasseos pannulle.

5. Alenna lämpöä ja vedä puuhaarukalla pannulla pohjia pitkin hitaasti kahdeksikkoa. Kun suurin osa massasta on hyytynyt, voit laittaa pannun päälle kannen ja antaa hyytyä hetken.

6. Kumoa munakas leivinpaperille ja leikkaa peiton muotoisiksi paloiksi. Nosta munakaspeitto lohimassasta muotoillun nallekarhun päälle ja ripottele pintaan hieman tillisilppua. Tarjoa nallekarhu-munakas heti.

Suosittelemme myös näitä

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä