Maku

Nakkimuumiot

30 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen15 min
Nakkimuumiot ovat maailman helpoimmat hodarit, jotka sopivat hienosti Halloween-tarjoiluun. Katso VIDEO, kuinka nakkimuumiot valmistuvat!
4.21
1
Teksti Eeva Kolu
Kuvat Eeva Kolu


Ainekset (20 kpl)

Nakkimuumiot

  • 280 gnakkeja
  • 500 gvoitaikinaa

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Lisäksi

  • Viimeistelyyn majoneesia tai sinappia
Tulosta

Nakkimuumiot valmistuvat näin:

  1. Anna voitaikinan sulaa huoneenlämmössä. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  2. Leikkaa nakit kahtia. Leikkaa voitaikinasta veitsellä tai saksilla ohuita suikaleita ja kieritä nakkien ympärille niin, että jätät yläosaan reilun sentin kokoisen tyhjän kaistaleen muumion naamaksi (huomioi, että voitaikina leviää hieman paistettaessa).
  3. Voitele voitaikina munalla ja paista hodareita noin 15 minuuttia, kunnes taikina on kauniisti ruskistunut.
  4. Anna hodareiden jäähtyä ja tee muumioille silmät majoneesista tai sinapista esimerkiksi hammastikkua apuna käyttäen.
MITÄ PIDIT?
4.21
1 kommentti